Суп з фрикадельками і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно, чому в дитинстві ми так не любимо супи, особливо - овочеві? Але є перші страви, які люблять навіть діти. Вам тільки потрібно знати, як приготувати суп з фрикадельками і шпинатом.
Не знаю, чому, але я теж любила в дитинстві суп з фрикадельками. Це поєднання просто магічно діє на уяву дитини. Особливо, коли діти допомагають мамі ліпити фрикадельки власноруч. Це і спільна справа, і розуміння того, з чого зроблений суп, який вони потім будуть їсти.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Шпинат - 1 пучок
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Яйце - 1 штука
Беремо свинячо-яловичий фарш. Можна взяти і курячий, це не принципіально. Суп з фрикадельками готують навіть з риби. Так що вибирайте фарш на свій смак.
Тепер ріжемо цибулю. Частина кладемо в фарш, частина залишаємо для супу. Додаємо яйце, сіль, перець, зелень. Перемішуємо, формуємо фрикадельки.
Поки закипає вода в каструлі, ріжемо інші овочі. Картоплю - кубиками. Моркву - кружальцями. Коли вода закипить, опускаємо в неї фрикадельки. Вони повинні закипіти, після чого знімаємо накип. Кладемо картоплю, морквину, перчик горошком, лавровий лист, dosalivaem.
Через 15 хвилин ріжемо шпинат, кладемо його в суп. Його потрібно варити не більше п'яти хвилин, інакше вітаміни згорять в окропі. Доповідаємо решті цибулю, можна додати часник і зелена цибулька.
От і все, суп готовий. Можна його подавати зі сметаною або майонезом. Діти швидше за все оцінять такий підхід до приготування першої страви. Смачного!