Рецепт Суп з квасолею і шпинатом фото

Суп з квасолею і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Шпинат, Сухарики
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи

Цей смачний і корисний, ароматний пісний суп готується буквально за пів години (якщо у вас є вже відварена квасоля). Подається суп досить незвично - ароматні сухарики заливаються супом в тарілці.

Цей супчик більше схожий на овочеве рагу, ніж на наші традиційні перші страви, але тим не менш, він дуже смачний, дуже ароматний і дуже корисний. Особливо гарний такий суп під час зимового посту, він відмінно насичує і зігріває і в ньому безліч корисних речовин. Готується такий суп дуже швидко і досить просто. Обов'язково приготуйте і спробуйте, не пошкодуєте!

  • Квасоля консервована - 100-150 грам (або заздалегідь відварена)
  • Шпинат свіжий - 100-150 грам
  • Селера кореневої - 1/4 штуки
  • Помідори у власному соку - 4 штуки (маленьких)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Базилік сушений - 1-2 Щепоток
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 600-700 мілілітрів (або овочевий бульйон)
  • Перець гострий мелений - 2 щіпки
  • Хліб білий - 4-6 скибочок
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 1
1. Розігріваємо олію в каструлі і обсмажуємо нарізану чверть кільцями цибулю до прозорості.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 2
2. Додаємо нарізану підлозі кільцями моркву і селеру, нарізаний кубиками. Обсмажуємо хвилини 3-4.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 3
3. Додамо приблизно пів склянки води або бульйону і готуємо на невеликому вогні під кришкою до м'якості овочів.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 4
4. Помідори очистимо від шкірки, якщо вона є, і разрежем на кілька частин, 2-3 зубчики часнику дрібно нарізаємо і придавив ножем. Квасоля нам буде потрібна без рідини.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 5
5. Відправляємо в каструлю помідори і часник. Посолити і додамо залишився кількість води або бульйону (краще додавати гарячу воду). Варимо хвилин 10-15.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 6
6. Відправляємо в каструлю квасоля, варимо хвилини 2-3.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 7
7. Додамо базилік і чорний перець.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 8
8. І підійшла черга шпинату. Його можна подрібнити, якщо у вас дуже великі листи. Варимо хвилин 4-5.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 9
9. А поки підготуємо хлібець. В духовці або в тостері підсушіть-підрум'яньте скибочки і натріть їх часником.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 10
10. Суп виходить досить густим, не надто схожим на наші традиційні супчики. Якщо вам хочеться більш рідкого - просто додайте води або бульйону.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 11
11. А тепер найцікавіше - викладаємо в тарілку для супу скибочки хліба і трошки гострого перцю.
суп з квасолею і шпинатом - фото крок 12
12. І поверх хліба наливаємо суп. Смачного:)

Схожі рецепти