Суп з квасолею і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний і корисний, ароматний пісний суп готується буквально за пів години (якщо у вас є вже відварена квасоля). Подається суп досить незвично - ароматні сухарики заливаються супом в тарілці.
Цей супчик більше схожий на овочеве рагу, ніж на наші традиційні перші страви, але тим не менш, він дуже смачний, дуже ароматний і дуже корисний. Особливо гарний такий суп під час зимового посту, він відмінно насичує і зігріває і в ньому безліч корисних речовин. Готується такий суп дуже швидко і досить просто. Обов'язково приготуйте і спробуйте, не пошкодуєте!
- Квасоля консервована - 100-150 грам (або заздалегідь відварена)
- Шпинат свіжий - 100-150 грам
- Селера кореневої - 1/4 штуки
- Помідори у власному соку - 4 штуки (маленьких)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 600-700 мілілітрів (або овочевий бульйон)
- Перець гострий мелений - 2 щіпки
- Хліб білий - 4-6 скибочок
1. Розігріваємо олію в каструлі і обсмажуємо нарізану чверть кільцями цибулю до прозорості.
2. Додаємо нарізану підлозі кільцями моркву і селеру, нарізаний кубиками. Обсмажуємо хвилини 3-4.
3. Додамо приблизно пів склянки води або бульйону і готуємо на невеликому вогні під кришкою до м'якості овочів.
4. Помідори очистимо від шкірки, якщо вона є, і разрежем на кілька частин, 2-3 зубчики часнику дрібно нарізаємо і придавив ножем. Квасоля нам буде потрібна без рідини.
5. Відправляємо в каструлю помідори і часник. Посолити і додамо залишився кількість води або бульйону (краще додавати гарячу воду). Варимо хвилин 10-15.
6. Відправляємо в каструлю квасоля, варимо хвилини 2-3.
7. Додамо базилік і чорний перець.
8. І підійшла черга шпинату. Його можна подрібнити, якщо у вас дуже великі листи. Варимо хвилин 4-5.
9. А поки підготуємо хлібець. В духовці або в тостері підсушіть-підрум'яньте скибочки і натріть їх часником.
10. Суп виходить досить густим, не надто схожим на наші традиційні супчики. Якщо вам хочеться більш рідкого - просто додайте води або бульйону.
11. А тепер найцікавіше - викладаємо в тарілку для супу скибочки хліба і трошки гострого перцю.
12. І поверх хліба наливаємо суп. Смачного:)