Суп з кропивою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Весняний суп з молодими листочками кропиви і шпинатом. Він дуже смачний і корисний, інгредієнти доступні, готувати просто. Суп легкий, але його смак насичений і сповнений свіжості завдяки зелені.
Суп виходить смачним, якщо в ньому багато молодої зелені. Лимонник надає легку кислинку і насичує своїм пряним смаком. Якщо вас бентежать кісточки лимонника, можна вичавити з ягід сік і додати його в суп. Лимонник, як і інші спеції і прянощі додаємо на свій розсуд.
- Картопля - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 частина
- Часник - 1-2 зубчиків
- Кропива - 2 пучка
- Шпинат - 1 пучок
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Яйця - 2-3 штук
- Ягоди лимонника - За смаком

Підготуємо інгредієнти.

Моркву і селеру чистимо і ріжемо. Овочі висипаємо в каструлю з киплячою водою.

Додаємо картоплю і дрібно порізану цибулю. Насипаємо сіль, варимо 20-25 хвилин.

Кропиву заливаємо окропом, після чого, вона вже не жалить. Потім, кропиву промиваємо, вибираємо молоді листочки і нарізаємо їх.

Шпинат миємо й ріжемо.

За пару хвилин до готовності в суп насипаємо шпинат і кропиву.

Додаємо часник, лимонник і чорний мелений перець. Наполягаємо 10-15 хвилин.

Суп з кропивою і шпинатом готовий, залишається додати варене яйце і можна подавати до столу. Смачного!