Суп з кропивою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Любителі легких супчиків з зеленню, не проходьте повз! Хочу запропонувати вам урізноманітнити своє меню дуже класним весняним рецептом. Обов'язково рекомендую спробувати повторити його будинку.
Це дуже простий і досить швидкий варіант, як приготувати суп з кропивою і яйцем. В якості основи можете використовувати воду або заздалегідь зварений м'ясний або овочевий бульйон. Що стосується зелені, то тут можна взяти також щавель, цибуля, петрушку, кріп. Чим більше зелені, тим ароматні вийде супчик. Це чудовий варіант легкого обіду для всієї родини.
- Картопля - 4-6 штук
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3-4 штук
- Кропива - 300 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок (по бажанню )
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Крем - За смаком (по бажанню)
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів вам потрібно. Насамперед відправте варитися круто яйця і поставте на вогонь пару літрів води або бульйону.
2. Поки вода закипає, очистіть і наріжте дрібно картопля і морква. Зелень вимийте і висушіть.
3. Підсолити воду за смаком, викладіть овочі. Після повторного закипання залиште варитися на середньому вогні.
4. Вимийте під проточною водою кропиву.
5. Обдайте її окропом.
6. І подрібніть разом з рештою зеленню, яку використовуєте.
7. Коли овочі стануть м'якими, викладіть зелень в каструлю. При бажанні додайте улюблені спеції. Через 5 хвилин зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште хвилин на 15 перед подачею.
8. У тарілку з супчиком додайте відварене яйце і трохи сметани за смаком. Смачного!