Щавлевий суп з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Легкий вітамінний щавлевий суп з кропивою особливо сподобається тим, хто дотримується дієти. Розповім, як приготувати цей низькокалорійний, смачний і корисний суп, який сподобається всій вашій родині.
У суп можуть бути додані кульбаба, снить, кріп, Braai, петрушка, Зелена цибуля, nasturtsiya, лобода та інші трави. Суп можна зварити не на воді, а на бульйоні нежирної курки, яловичини або використовувати м'ясні консерви. З овочів можна додати моркву, цибуля, болгарський перець, помідори, китайську капусту, гриби або квасоля. Суп можна зварити з плавленими сирками, додати будь-які морепродукти або в кінці приготування влити в суп суміш з збитого яйця, лимонного соку і вершків.
Отже, дивіться, як приготувати щавлевий суп з кропивою.
- Щавель свіжий - 70 грам
- Кропива свіжа - 1 пучок
- Вода - 2 L
- Картопля - 2 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Крем, варені яйця, Зелена цибуля - За смаком (для подачі)
1
Молоду кропиву обдайте окропом, відокремте все листя і дрібно їх наріжте. Щавель переберіть, промийте під холодною проточною водою і наріжте смужками.
2
Картопля почистіть, промийте і наріжте кубиками.
3
У каструлю налийте воду, додайте сіль, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. У киплячу воду покладіть картоплю і зваріть його до напівготовності.
4
Покладіть в каструлю щавель, кропиву і варіть суп ще 5-7 хвилин при повільному кипінні. При необхідності додайте сіль і мелений чорний перець.
5
Щавлевий суп з кропивою можна подати і гарячим, і холодним. При подачі в кожну тарілку додайте трохи сметани, нарізану зелену цибулю і яйце.