Суп з кропивою і галушками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачного супу з галушками. Галушки приготуємо з вівсяної муки з додаванням кропу. Доповнимо суп пучком кропиви, вийде гарне поєднання і перша страва наповниться весняним ароматом.
Галушки за цим рецептом виходять смачними, в основі тесту вівсяне борошно і яйце. Чим дрібніше галушки, тим швидше вони зваряться, корегуйте час приготування в процесі. Кропива після окропу НЕ жалить, її можна брати руками, щоб перебрати і порізати.
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 частина
- Часник - 2 зубчики
- Борошно вівсяне - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Олія соняшникова - 1-2 Ст. Ложок
- Кропива - 1 пучок
- Гілочки кропу - 2-3 штук
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
Підготуємо інгредієнти.
У миску вбиваємо яйце, додаємо олію і сіль. Збиваємо до піни.
Додаємо вівсяну муку.
Кріп дрібно ріжемо і додаємо в тісто. Насипаємо трохи чорного перцю, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Каструлю з водою ставимо на вогонь. У киплячу воду додаємо нарізану дрібно цибулю і картоплю.
Кладемо в суп терту моркву.
Тісто для галушок посипаємо борошном і нарізаємо невеликими шматочками.
Галушки опускаємо в киплячий суп. Варимо до готовності.
Кропиву заливаємо окропом, потім добре промиваємо холодною водою. Вибираємо молоді листочки і нарізаємо.
За хвилину до вимикання кладемо в суп кропиву і часник. Готовий суп наполягаємо 7-10 хвилин.
Суп з кропивою і галушками готовий. Подаємо гарячим, смачного.