Суп зі щавлем і яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Щавель - дуже цікава рослина. У ньому повно вітамінів та інших корисних властивостей. Але в приготованому вигляді ці властивості майже губляться, але залишається кислуватий смак і красивий зелений колір.
У свій рецепт я описала, як приготувати суп зі щавлем і яловичиною. Технологія створення страви не дуже складна, єдине, що потрібно, так це окремо підготувати зелень і овочі. Такий суп може відмінно урізноманітнити ваше меню, адже він цілком замінить собою борщ або розсольник, так як він не менш ситний.
- Яловичина - 400 грам
- Щавель - 300 грам
- Вода - 2, 5 L
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Промийте м'ясо і залийте його водою в каструлі. Доведіть бульйон до кипіння. Додайте сіль. Варіть протягом 1, 5-2 годин. Не забувайте прибирати піну шумівкою.
Поки вариться бульйон, займіться зеленню і овочами. Щавель промийте, ошпарьтеокропом і дрібно наріжте.
У сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте в нього щавель. Гасіть його, помішуючи, 3 хвилини. В цей же час обсмажте в рослинному маслі дрібно нарізану цибулю і натерту моркву до м'якості.
Для 20 хвилин до готовності бульйону, додайте в суп очищену картоплю, нарізаний кубиками.
В останні 10 хвилин додайте зажарку і щавель. Приправити сіллю і poperčite. Доведіть суп до кипіння, потім вимикайте. Подавайте блюдо з вареним яйцем. Смачного!