Суп зі щавлем і фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Суп зі щавлем і фрикадельками легкий, але при цьому ситний. Щавель містить величезну кількість корисних речовин, тому тарілка цього смачного супу принесе вашому здоров'ю тільки користь.
Подавайте ситний, корисний і смачний суп з щавлю з фрикадельками на обід гарячим зі сметаною. Смачного!
Фрикадельки можна зробити з будь-якого фаршу, який вам подобається. По бажанню, перед подачею, суп з щавлем і фрикадельками можете посипати рубаною зеленню. Яйця також можна викладати в суп вже безпосередньо при подачі.
- Фарш з індички - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - 80 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Щавель - 200 грам
- Картопля - 3 штуки
- Яйце - 4 - 5 штук(1 в фарш, 3-4 в суп)
- Вода - 2, 5 L
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Картоплю помийте і очистіть від шкірки, наріжте її кубиками. У каструлю відповідного обсягу налийте холодну воду, поставте на вогонь, всипте нарізану картоплю.
2. Подрібніть цибулю-порей (можна використовувати і звичайний ріпчаста цибуля). Моркву наріжте соломкою або натріть на середній терці. Припустіть морква і цибуля на соняшниковій олії (близько 10 хвилин).
3. Припущені на сковороді цибулю і моркву додайте в каструлю з киплячою водою і картоплею. Варіть хвилин 15.
4. У фарш з індички додайте сире яйце, приправити сіллю, поперчіть за смаком. Перемішайте ложкою або рукою до однорідності. Сформуйте фрикадельки розміром з яйце. У киплячий суп обережно опустіть по черзі всі фрикадельки, варіть до готовності, близько 10 - 15 хвилин.
5. Щавель добре промийте, ображати в нього стебла і дрібно накришити листя. Нарізаний щавель додайте в суп. За смаком додайте сіль і перець.
6. Варіть ще 5 хвилин. Додайте заздалегідь зварені в круту, очищені і розрізані навпіл яйця, дайте супу закипеть, а потім вимкніть його. Суп зі щавлем і фрикадельками готовий!