Суп зі щавлем і кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Літо і весна - це час супів із зелені. Їх можна варити прямо в саду або на дачі, зриваючи головні інгредієнти з грядки. У багатьох подібне блюдо асоціюється з дитинством. Давайте згадаємо його рецепт.
В принципі, цей варіант можна робити і не на курячому бульйоні, а на овочевому, тоді блюдо стане вегетаріанським. Пропоную вам ознайомитися з тим, як приготувати суп зі щавлем і кропивою. Решта продукти самі прості і доступні. Відмінний ситний варіант для обіду або вечері на всю сім'ю.
- Курка - 120 грам
- Картопля - 120 грам
- Кропива - 30 грам
- Щавель - 20 грам
- Зелена цибуля - 10 грам
- Петрушка - 6 грам
- Морква - 35 грам
- Лук червоний - 35 грам
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Запашний перець - За смаком (мелений)
- Вода - 3 L
Курку поставте варитися в воді.
Десь через годину додайте в бульйон очищений, промитий і нарізаний картопля.
Дрібно наріжте часник, морква і цибуля.
Всю зелень промийте і подрібніть.
Овочі додайте в бульйон. Варіть суп ще 10-15 хвилин.
Потім додайте сіль, перець, лавровий лист і зелень.
Окремо відваріть яйце, додайте його в суп шматочками, коли вже буде готова картопля.
Суп готовий! Смачного!