Суп з сочевиці зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Суп з сочевиці з додаванням м'яса свинини вважається легким у приготуванні стравою, але при цьому смачним і поживним. Порадуйте себе!
Такий продукт як сочевиця - порівняно новий на вітчизняному ринку, але вже встиг заслужити прихильність багатьох господинь. Навіть якщо ви ніколи не їли сочевицю (схожа на горох або квасоля), вам представився хороший привід нарешті це зробити, зваривши з неї суп з даного рецептом. Багато хто вважає таке блюдо першим в рейтингу зігріває їжі для холодних зим. За бажанням можна замінити свинину іншим поживним м'ясом.
- Свинина - 500 грам (м'якоть)
- Червона сочевиця - 1 Склянка
- Картопля - 2-3 склянок
- Зелень - За смаком
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Масло для смаження - 200 грам
- Сіль, перець і спеції - За смаком
М'ясо промиваємо водою, ріжемо на невеликі шматочки. Відправляємо їх в каструлю, покривши 2, 5-3 літрами води, солимо, чекаємо, поки вода закипить. У холодну воду кидаємо сочевицю. Картопля чистим, ріжемо на дрібні кубики. Через годину після того, як закипить м'ясний бульйон, кидаємо в каструлю картоплю, а також сочевицю.
Тим часом робимо зажарку з цибулі, потім додаємо моркву соломкою або кубиками. Додаємо перець, обсмажуємо і його до м'якості.
Спробуйте, приготувався чи картопля. Якщо так, то додайте в каструлю овочі зі сковорідки і на повільному вогні продовжуйте варити суп додаткові 15 хвилин, не до кінця прикривши кришкою. Додайте спеції. Як тільки суп буде готовий, посипте його нарізаною зеленню. Закрийте кришкою і почекайте 5-10 хвилин, поки суп дійде. Смачного!