Суп з сочевиці з беконом
(покроковий рецепт з фото)
Супи відмінно підходять для того, щоб зігрітися і швидко насититися, тому розповім вам, як приготувати суп з сочевиці з беконом. Це дуже ароматний, ситний і легкий в приготуванні суп!
Супи з бекону виходять неймовірно ароматними, і цей не є винятком! Раджу вам готувати відразу велику каструлю, так як суп розлітається на ура! Якщо ви хочете приготувати більш ситний суп, можете додати трохи картоплі. Також за бажанням ви можете перетворити цей суп в крем-суп, скориставшись блендером трохи довше. Подавати такий суп можна з зеленню і сметаною. Обов'язково порадуйте своїх близьких цим блюдом!
- Сочевиця - 100-150 грам
- Бекон (скибочку) - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Курячий бульйон - 1 літр
- Часник - 1-2 зубчиків
- Чебрець - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Для початку наріжте тонкими смужками бекон і обсмажте його в каструлі, щоб він трохи пустив жирок і підсмажився.
2. Далі додайте до нього дрібно нарізану цибулю, обсмажте кілька хвилин. Після цього додайте натерту (або дрібно нарізану) морква і часник. Обсмажте до готовності овочів.
3. Потім додайте нарізаний невеликими шматочками помідор і промиту сочевицю. Залийте суп курячим бульйоном і в разі потреби додайте воду. Додайте лавровий лист і чебрець, посоліть і поперчіть за смаком.
4. Варіть суп приблизно 30 хвилин на середньому вогні, щоб сочевиця добре проварити. Потім занурювальним блендером трохи подрібніть суп.
5. Подавайте гарячим, прикрасивши зеленню. Смачного!