Суп з щавлю з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Весняна пора прийшла! Дуже хочеться свіжих овочів, ароматних страв. Особливо хочеться приготувати щось на перше. Я найчастіше варю борщ зі щавлем, але ось вирішила приготувати суп. Просто фантастика!
Як в даному супі подати яйце? Є кілька варіантів. Я дуже люблю, коли саме яйце добре зварене, білок щільний, а жовток залишається трохи рідким. Такого ефекту можна досягти якщо варити яйце 6 хвилин.
При подачі страви не обов'язково класти в суп саме половинку яйця. Деякі вважають за краще, щоб яйце було нарізано. Така подача теж доречна.
Від себе додам, що при подачі супу можна додатково подати сметану. Кожен зможе сам покласти собі її в тарілку за смаком. Дивіться, як приготувати суп з щавлю з яйцем.
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Мал - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Щавель - 1 пучок
- Яйце - 1-3 штук
Для приготування супу з щавлем і яйцем ми візьмемо картопля. Очистимо його і наріжемо кубиком.
Ріпчасту цибулю також очистимо й наріжемо кубиком.
З морквою чинимо так само. Подрібніть моркву звичним способом. В даному випадку її можна нарізати або натерти просто на тертці, особливої різниці немає, кому як подобається.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, пізніше додайте моркву. Пасеруйте все разом до м'якості.
Картопля помістіть в каструлю. Залийте окропом і варіть до готовності. Поки все вариться і кипить, промийте щавель. Наріжте його невеликий соломкою.
У бульйон з киплячим картоплею додайте промитий рис. У мене каструля на 2, 8 L. Мені вистачило 3 ст. Ложок сирого рису. Якщо ви любите суп густішим, кладіть більше.
Коли картопля і рис майже дійдуть до готовності, додайте зажарку з моркви і цибулі. Варіть 10 хвилин. Тепер додайте нарізаний щавель. Приправити сіллю і poperčite вир.
Окремо відваріть яйця круто. Порційно розлийте готовий суп по тарілочках. Додайте по половинці яйця в кожну порцію, подайте супчик до столу.