Суп з пшоном «сік оши»
(покроковий рецепт з фото)
Перші страви принаймні в моїй родині, не відрізняються оригінальністю. Пропоную урізноманітнити кухню і приготувати традиційний узбецький суп. Дуже наваристий і ароматний. Пробуємо?
Цей суп відноситься до національної узбецької кухні, тому рекомендую точно слідувати рецептурою і рекомендацій до приготування. Тоді Ви отримаєте справжній - смачний і наваристий - узбецький суп!
- Баранина - 500 грам
- Пшоно - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Коріандр мелений - За смаком
- Зіра мелена - За смаком
- Помідор - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чилі - За смаком
1. Пшоно трохи обсмажте на сковороді. Воно повинно пахнути насінням і бути золотистим. Прохолодний, потім промийте.
2. М'ясо наріжте шматочками, половину цибулі наріжте кубиком.
3. Обсмажте цибулю і м'ясо разом близько 7 хвилин. Потім приберіть з каструлі.
4. Морква почистіть і наріжте брусочками, лук - кубиками.
5. Обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору.
6. Помідори наріжте кубиком.
7. Додайте в каструлю і обсмажуйте всі близько 10 хвилин.
8. Картопля почистіть і наріжте кубиком, додайте в каструлю.
9. Влийте в каструлю 2 L. Киплячої води, додайте пшоно і обсмажене раніше м'ясо з цибулею. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин.
10. Подавайте з зеленою цибулею. Смачного!