Молочний суп з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Давно ми не їли на обід молочний супчик. Овочі-овочами, а молоко ніхто не відміняв! Вирішила сьогодні поєднати обід і сніданок, тому що проспали! ось, як приготувати молочний суп з пшоном.
Суп з пшенки на молоці я люблю солодким. Взагалі, будь-які молочні супи, на мій погляд, їх краще їсти в солодкому вигляді. Цукор можна замінити медом. Тоді його бажано подати окремо, щоб кожен клав собі до смаку. Пшенку можна відразу варити в молоці. Тоді обов'язково вимочіть її заздалегідь, поклавши на півгодини в воду.
- Пшоняна крупа - 1, 5 склянки
- Молоко - 2 L
- Цукор - За смаком
- Ванілін - За смаком
Промиваємо пшоно під проточною водою. Замочуємо його в холодній воді хвилин на 15 (можна і більше). Будь-яку крупу краще замочувати, перш ніж варити. Так вона набухає зсередини і не лопається.
Ставимо каструлю з холодною водою на плиту. Розмочену пшенку кладемо в воду і доводимо до кипіння. Ставимо на невеликий вогонь і варимо 7-8 хвилин.
Після чого зливаємо воду, притримуючи пшенку кришкою. Можна просто висипати її на друшляк. Заливаємо в каструлю молоко. Висипаємо пшенку назад в каструлю (якщо ви використовували друшляк) і варимо до готовності на середньо-невеликому вогні. В кінці кладемо шматочок масла і підцукровують за смаком. Можна додати ванілін.
Готовий суп накриваємо кришкою, даємо йому постояти хвилин 7. Пшонка ще більше розбухне. Цей суп можна їсти на сніданок, обід і вечеря. Універсальне блюдо для дітей!