Пісний суп з пшоном
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо сьогодні пісний суп з пшоном - дуже смачний, ситний і поживний. Готується дуже просто з найпростіших інгредієнтів. Суп відмінно підійде для обіду, сита буде вся сім'я!
Для супу використовуємо звичний суповий набір, який часто є під рукою - картопля, морква і цибуля. Пшоно відмінно підходить для супів, завдяки тому, що крупа добре розварюється, тому суп виходить густим і наваристим. Якщо любите більш шовковисту консистенцію, частина пшона можна розтерти в пюре. Подавати суп можна з зеленню і скибочкою смачного хліба.
- Пшоно - 60 грам
- Картопля - 120 грам
- Морква - 70 грам
- Цибуля ріпчаста - 70 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1, 7 L
- Петрушка - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картопля очистіть, сполосніть і просушіть. Наріжте картоплю великими брусками, після перекладіть його в каструлю, додайте відразу пшоно, влийте воду і поставте на вогонь. Варіть пшоно і картопля 25 хвилин.
Слідом очистіть моркву і цибулю, овочі сполосніть і просушіть. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
У сковороді розігрійте олію, викладіть моркву і цибулю, овочі смажте до готовності протягом 5-7 хвилин.
Через деякий час перекладіть овочі в каструлю, додайте нарізану зелень, сіль і перець. За бажанням можете додати лавровий лист і перець горошком. Проваріть суп 5 хвилин і подавайте до столу.
Приємного вам апетиту!