Суп з перлової крупи з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Суп з перлової крупи - дуже ситний і поживний суп, який особливо хороший в холодну пору року. Злегка поліпшений варіант традиційного армійського перлового супу.
Суп з перлової крупи - традиційний російський суп з простих і прекрасно нам відомих інгредієнтів. За смаком чимось нагадує розсольник - це завдяки додаванню квашених огірків. Цей суп особливо подобається моєму чоловікові своєю простотою приготування і ситністю - такий собі чоловічий суп, кілька примітивний, зате поживний і щільний.
- Перлова крупа - 1/2 склянки
- Яловичина (м'якоть) - 300 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Селера - 50 грам
- Пастернак - 50 грам
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Солоні (квашені) огірки - 2-3 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Спеції - - За смаком
1
М'ясо нарізаємо невеликими кубиками стороною приблизно в 1 см. У каструлі доводимо до кипіння літр води, в киплячу воду кидаємо м'ясо. Варимо бульйон на повільному вогні 30 хвилин, потім додаємо в бульйон лавровий лист, трохи солі, соломкою нарізаний корінь селери і пастернаку.
2
Часник злегка роздавимо плоскою стороною ножа, моркву і картоплю нарізаємо кубиком. Додати в бульйон 15 хвилин пізніше, ніж пастернак і селеру.
3
Відразу після цього додаємо в каструлю перлову крупу (природно, попередньо замочену на ніч). Варимо суп на повільному вогні 1 час.
4
Тим часом приготуємо піджарку. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажити в олії до прозорості, потім додамо до цибулі томатну пасту і 3 ст.Л. Води. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.
5
Огірки натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі. Перемішуємо і готуємо на середньому вогні ще 10-15 хвилин під кришкою.
6
Отриману піджарку додаємо в суп і варимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо суп з вогню і даємо йому настоятися під кришкою ще хвилин 10.
7
Суп з перлової крупи готовий. Смачного!