Суп з креветок з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Ситний, простий в приготуванні і дуже смачний супчик, який сподобається всім домашнім і допоможе урізноманітнити ваш повсякденний раціон. Дивіться, як приготувати суп з креветок з вершками.
Якщо ви в пошуках смачного, простого і недорогого рецепта супчика, то такий варіант відмінно вам підійде. Суп з креветками смачний і поживний, готується він зовсім нескладно. Можна використовувати великі креветки або трохи менше, як вам більше подобається. У такого супчика злегка кислуватий присмак, завдяки використанню лимона. Подають його обов'язково гарячим, зі свіжою зеленню, можна ще зробити часникові сухарики.
- Креветки - 300 грам
- Лимон - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершковий сир - 200 грам
- Вершки - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - За смаком

1. У каструлю наливаю літр води, відправляю її на вогонь. Як тільки закипить, вичавлюю сік половинки лимона, солю, кладу спеції і лавровий лист. Відправляю очищені креветки, проварюю їх 2 хвилини після закипання, потім викладаємо креветки на тарілку, а бульйон відставляю.

2. Вершки переливаю в сотейник і відправляю на вогонь, як закипіли - кладу вершковий сир і безперервно помішують, варю до повного розчинення, після чого прибираю з вогню.

3. Чищу цибулю і перці, мою і нарізаю все дрібно. На розпеченій сковороді з вершковим маслом спершу обсмажую цибулю, потім додаю перець і викладаю креветки, солю і перчу.

4. Готую хвилин 10, після чого вливаю вершки з розплавленим сиром, перемішую і готую ще 3-5 хвилин.

5. У каструлю наливаю 2 літра води, доводжу до кипіння, чищу і нарізаю картоплю, закидаю в каструлю, вливаю проціджений бульйон, в якому варилися креветки і тушковані овочі в вершках. Мою і дрібно нарізаю зелень, солю і перчу.

6. Перед подачею суп прикрашаю свіжою зеленню і скибочкою лимона, подаю його обов'язково гарячим.