Суп з панцирів креветок
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на складність приготування цієї страви, суп з панцирів креветок здивує навіть досвідчених любителів морепродуктів. Суп-пюре готується близько 1, 5 годин і відрізняється особливим смаком.
Дивно смачний і незвичайний суп з панцирів креветок можна приготувати на обід і навіть на вечерю. Він низькокалорійний, тому його можна сміливо їсти навіть після 16 годин. Для його приготування потрібно трохи часу і кулінарних навичок, а ось зусилля докласти доведеться. Найголовніше - правильно процідити креветочной масу з панцирів через сито, а все інше робиться дуже легко.
- Креветки - 200 грам
- Королівські креветки - 5 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Мука - 20 грам
- Цибуля - 1 штук
- Перець - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Часник - 2 зубчиків
- Помідора - 2-4 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком

1. Цей суп готується по-особливому, тому уважно виконуйте інструкції рецепта, і в результаті вийде дуже смачний і ніжний суп з панцирів креветок. Отже, обсмажуємо на вершковому маслі борошно до легкого золотистого кольору.

2. Окремо на рослинній олії обсмажуємо панцири креветок.

3. Потім додаємо стакан рибного бульйону або води в чашу блендера, відправляємо туди обсмажені панцирі. Ретельно все збиваємо, після чого в сковороду з обсмаженою мукою виливаємо проціджений через сито бульйон з подрібнених панцирів. Я зазвичай проціджую через марлю, але також можна скористатися дрібним ситом (в ньому зручніше і швидше протирати масу з панцирів).

4. Обсмажуємо цибулю, морква і болгарський перець на рослинній олії. Спосіб шинкування вибирайте будь-який, оскільки все одно овочі будуть подрібнюватися. В кінці додаємо очищені креветки.

5. Протираємо або пропускаємо через м'ясорубку томати, додаємо їх до овочів. Тушкуємо ще близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Часник додайте в самому кінці.

6. Відправляємо все в блендер і подрібнюємо до стану пюре. Потім відправляємо масу на сковороду з бульйоном з панцирів креветок, доводимо до кипіння і постійно помішувати.

7. На закінчення: обсмажте кілька королівських або тигрових креветок до рум'яного кольору.

8. Наливаємо частина супу в тарілку, прикрашаємо рослинним маслом або вершками (за смаком), а також додаємо обсмажені королівські креветки. Смачного!