Бульйон з креветочних панцирів
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування бульйону з креветочних панцирів - для вас! Спробуйте це блюдо обов'язково, і ви зрозумієте, що навіть панцирі можна не викидати, гідно застосувати в готуванні!
Чи не справедливість, цей бульйон із зеленню виглядає дуже апетитно? А вже який смачний аромат і насичений колір виходить… словом, розповім вам, як приготувати бульйон з креветочних панцирів, і сподіваюся, у вас все вийде, адже готується страва і справді легко. Мені особисто дуже подобається те, що самі креветки можна з'їсти окремо, а панцири не викидати, а приготувати ще одне блюдо з цим дивним морепродуктів!
- Креветки - 1 кілограм (броня - окремо, креветки - окремо. Кілька креветок залиште варитися в панцирах для прикраси готового бульйону)
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Luk-salotų - 1-3 штук (кілька стебел)
- Лимон - 0.5 штуки (сік половини лимона і цедра половини лимона)
- Тархуна - 0.5 пучка
- Зелень - 0.5 пучка (для прикраси і подачі)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком

1. В очищену воду додамо подрібнену цибулю, Luk-salotų, картопля, сік і цедру одного лимона, а також тархун. Доводимо на маленькому вогні до кипіння.

2. Тепер додамо підготовлені панцири і ще раз доведемо до кипіння.

3. Спеції та сіль додаємо відразу після креветочних панцирів. За смаком витримаємо бульйон, поки смак не стане насичено-креветочним. Потім просто відцідити всю "гущу" цього бульйону, залишивши тільки картоплю і пару зварених цілком креветок.

4. При подачі прикрашаємо креветками і свіжою зеленню. Готово!