Суп томатний з овочами і плавленим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий і дуже смачний суп! Поживний і легкий, готується швидко і вітамінів море. Що ще потрібно в літню спеку? Пропоную перейти до рецептом.
Можна готувати такий суп як на воді, так і на бульйоні. Смак супу залежить від стиглості помідорів і якості сиру - вибирайте продукти ретельно! Овочі можете змінювати і додавати, в залежності від смакових уподобань. Хай щастить!
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука (або 2 різнокольорових половинки)
- Кольорова капуста - 200 грам
- Квасоля зелена стручкова - 150 грам (плоска)
- Томати протерті - 700 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Сир плавлений - 200 грам (м'який в баночках)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття.
Зелену плоску квасоля бланшуйте в окропі 3 хвилини, потім відразу ж добре обдайте крижаною водою. Обсушити і наріжте дрібно.
Наріжте цибулю дрібніші, перець і моркву - трохи крупніше. Пасеруйте на олії цибулю, додайте моркву і перець, готуйте все разом до позолоти.
Додайте в сковороду протерті свіжі помідори, цукор і тушкуйте, помішуючи, до уварювання в два рази.
Закип'ятіть воду і опустіть картопля, нарізаний кубиками. Посоліть і варіть до готовності картоплі. Розімніть картопля толкушкой до великих крихт. Додайте плавлений сир і добре розмішайте до розчинення.
Опустіть в суп кольорову капусту, доведіть до кипіння. Додайте томатну пасеровку і зелену квасолю. Ще раз дайте закипіти і зніміть з вогню.
Посипте суп паприкою і базиліком з орегано. Дайте настоятися під кришкою 10 хвилин.
Подавайте суп теплим. Смачного!