Рецепт Суп шурпі чуваська фото

Суп шурпі чуваська
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Овочі , Помідор , Морква , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропонуємо рецепт, як приготувати суп шурпі чуваська. Він надзвичайно ситний, смачний і поживний. Таким блюдом можна нагодувати велику сім'ю, і ще на друзів залишиться. Краще їсти його гарячим.

Опис приготування:

Для приготування цієї страви потрібно брати баранину на кістці пожирнее. Краще, якщо це буде домашня баранина, але і на ринку або в супермаркеті можна знайти хорошу, свіжу ногу. Блюдо досить оригінальне, їм з легкістю можна здивувати і порадувати гостей і близьких, воно в міру пряна і жирне. Але основна його особливість в тому, що воно насичує буквально кількома ложками, хоча його хочеться їсти і є, настільки смачно.

  • Бараняча нога - 1 штука
  • Ягнячі кістки - 200 грам
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Цибуля - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Помідор - 9 штук
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Зіра - 1 щіпка
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Солодкий перець червоний - 1/2 чайних ложки
  • Картопля - 7 штук
  • Маленькі перці - 10 штук
  • Сіль - За смаком
суп шурпі чуваська - фото крок 1
1. Баранячу ногу моєму і зрізаємо з її поверхні жир, відправляємо його в казан з товстим дном і витоплюємо. Своїм та закидаємо баранячі кістки в казан, обсмажуємо їх до коричневого кольору, потім виймаємо.
суп шурпі чуваська - фото крок 2
2. М'ясо зрізаємо з кістки і нарізаємо шматочками приблизно по 40 грам кожен. Закидаємо їх в казан з розтопленим жиром, рясно солимо і перемішуємо. Цибуля чистий, миємо й нарізаємо півкільцями, закидаємо їх до м'яса. Всі смажимо на великому вогні.
суп шурпі чуваська - фото крок 3
3. Моркву миємо і чистимо, нарізаємо шматками середньої товщини і відправляємо їх в казан до інших інгредієнтів. Обсмажуємо моркву до м'якості.
суп шурпі чуваська - фото крок 4
4. 3 помідора миємо й нарізаємо шматочками середньої товщини, закидаємо їх в казан через 5-7 хвилин після моркви. Перець миємо, нарізаємо і закидаємо слідом за помідорами. Насіння вичищати не потрібно. Обсмажуємо до м'якості овочів.
суп шурпі чуваська - фото крок 5
5. Зменшуємо вогонь і все тушкуємо 30-40 хвилин, після чого додаємо розтерті зиру і коріандр, а також солодкий червоний перець. Картоплю чистимо і моєму, але не нарізаємо, залишаємо цілою. Відправляємо картоплю в холодну воду і залишаємо на пів години.
суп шурпі чуваська - фото крок 6
6. Після того, як загасили суп, додаємо картоплю цілком, заливаємо окріп до верху і закидаємо раніше обсмажені кістки. Моєму маленькі перці і відправляємо їх в казан, а також моєму 6 невеликих помідорів, нарізаємо їх на половинки і також кладемо в казан.
суп шурпі чуваська - фото крок 7
7. Варимо все на невеликому вогні 2 годину, не накриваючи кришкою. За цей час м'ясо і овочі стануть настільки розвареними, що будуть танути в роті. Готову страву наливаємо в тарілку і подаємо до столу гарячим.

Схожі рецепти