Суп шурпі чуваська
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Пропонуємо рецепт, як приготувати суп шурпі чуваська. Він надзвичайно ситний, смачний і поживний. Таким блюдом можна нагодувати велику сім'ю, і ще на друзів залишиться. Краще їсти його гарячим.
Опис приготування:
Для приготування цієї страви потрібно брати баранину на кістці пожирнее. Краще, якщо це буде домашня баранина, але і на ринку або в супермаркеті можна знайти хорошу, свіжу ногу. Блюдо досить оригінальне, їм з легкістю можна здивувати і порадувати гостей і близьких, воно в міру пряна і жирне. Але основна його особливість в тому, що воно насичує буквально кількома ложками, хоча його хочеться їсти і є, настільки смачно.
- Бараняча нога - 1 штука
- Ягнячі кістки - 200 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Помідор - 9 штук
- Болгарський перець - 2 штуки
- Зіра - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Солодкий перець червоний - 1/2 чайних ложки
- Картопля - 7 штук
- Маленькі перці - 10 штук
- Сіль - За смаком
1. Баранячу ногу моєму і зрізаємо з її поверхні жир, відправляємо його в казан з товстим дном і витоплюємо. Своїм та закидаємо баранячі кістки в казан, обсмажуємо їх до коричневого кольору, потім виймаємо.
2. М'ясо зрізаємо з кістки і нарізаємо шматочками приблизно по 40 грам кожен. Закидаємо їх в казан з розтопленим жиром, рясно солимо і перемішуємо. Цибуля чистий, миємо й нарізаємо півкільцями, закидаємо їх до м'яса. Всі смажимо на великому вогні.
3. Моркву миємо і чистимо, нарізаємо шматками середньої товщини і відправляємо їх в казан до інших інгредієнтів. Обсмажуємо моркву до м'якості.
4. 3 помідора миємо й нарізаємо шматочками середньої товщини, закидаємо їх в казан через 5-7 хвилин після моркви. Перець миємо, нарізаємо і закидаємо слідом за помідорами. Насіння вичищати не потрібно. Обсмажуємо до м'якості овочів.
5. Зменшуємо вогонь і все тушкуємо 30-40 хвилин, після чого додаємо розтерті зиру і коріандр, а також солодкий червоний перець. Картоплю чистимо і моєму, але не нарізаємо, залишаємо цілою. Відправляємо картоплю в холодну воду і залишаємо на пів години.
6. Після того, як загасили суп, додаємо картоплю цілком, заливаємо окріп до верху і закидаємо раніше обсмажені кістки. Моєму маленькі перці і відправляємо їх в казан, а також моєму 6 невеликих помідорів, нарізаємо їх на половинки і також кладемо в казан.
7. Варимо все на невеликому вогні 2 годину, не накриваючи кришкою. За цей час м'ясо і овочі стануть настільки розвареними, що будуть танути в роті. Готову страву наливаємо в тарілку і подаємо до столу гарячим.