Чуваська хупла
(покроковий рецепт з фото)
Чуваська хупла - це дуже простий, але при цьому смачний пиріг, який готують на дріжджовому тесті з начинкою з м'яса, картоплі і цибулі. М'ясо може бути найрізноманітнішим: курка, свинина або індичка.
Рецепт пирога надзвичайно простий, приготувати звичайне дріжджове тісто і найпростішу начинку, а потім випікати в духовці, покроковий рецепт вам на допомогу. Готуйте з задоволенням!
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 5 грам (свіжі, пресовані)
- Борошно - 350-380 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 щіпка

Підготуйте інгредієнти.

У миску влийте стакан теплого молока, додайте сіль, цукор, дріжджі, влийте дві столові ложки рослинної олії.

Вбийте одне яйце.

Змішайте до однорідного стану.

Просійте борошно, замістити тісто.

Накрийте тісто плівкою і дайте йому два години вистоювання, в процесі вистоювання зробіть одну - два obminki.

Дрібно поріжте куряче м'ясо.

Поріжте дрібно цибулю.

Поріжте картоплю дрібними кубиками, приправити сіллю, поперчіть.

Перемішайте начинку.

Змастіть форму рослинним маслом.

Тісто збільшилася в обсязі в 2 рази.

Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, розділіть на три нерівні частини.

Викладіть перший шар тіста в форму.

Викладіть начинку, краї тіста повинні бути вище начинки.

Розкачайте середній шар тіста в гурток.

Викладіть гурток тесту поверх начинки.

Щільно защипніть краю тесту, в центрі зробіть отвір, закрийте його шматочком тесту, який треба змастити олією, через цей отвір можна буде перевіряти готовність начинки, підливати бульйон або воду в разі потреби.

З маленького шматочка тіста виріжте прикраси.

Викладіть прикраси поверх пирога.

Змастіть зверху пиріг сумішшю яєчного жовтка зі столовою ложкою молока, можна змастити просто молоком або рослинним маслом. Надішліть випікатися пиріг в духовку при температурі 180 градусів на 1 час 15 хвилин. Перевіряйте готовність начинки через отвір в пирозі. Якщо скоринка підгоратиме, можна прикрити її фольгою або пергаментом.

Готовий пиріг вийміть з духовки.

Вийміть пиріг з форми, можна пропрацювати краю лопаткою або шпателем.

Викладіть пиріг на блюдо.

Можна різати пиріг звичайним чином на порційні шматочки, а можна підрізати корочку.

І подавати окремо начинку зі шматочком рум'яної скоринки. Смачного!