Рецепт Чуваська хупла фото

Чуваська хупла
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Чуваська хупла - це дуже простий, але при цьому смачний пиріг, який готують на дріжджовому тесті з начинкою з м'яса, картоплі і цибулі. М'ясо може бути найрізноманітнішим: курка, свинина або індичка.

Опис приготування:

Рецепт пирога надзвичайно простий, приготувати звичайне дріжджове тісто і найпростішу начинку, а потім випікати в духовці, покроковий рецепт вам на допомогу. Готуйте з задоволенням!

  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Сіль - 2-3 Щепоток
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі - 5 грам (свіжі, пресовані)
  • Борошно - 350-380 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Цукровий пісок - 1 щіпка
чуваська хупла - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
чуваська хупла - фото крок 2
У миску влийте стакан теплого молока, додайте сіль, цукор, дріжджі, влийте дві столові ложки рослинної олії.
чуваська хупла - фото крок 3
Вбийте одне яйце.
чуваська хупла - фото крок 4
Змішайте до однорідного стану.
чуваська хупла - фото крок 5
Просійте борошно, замістити тісто.
чуваська хупла - фото крок 6
Накрийте тісто плівкою і дайте йому два години вистоювання, в процесі вистоювання зробіть одну - два obminki.
чуваська хупла - фото крок 7
Дрібно поріжте куряче м'ясо.
чуваська хупла - фото крок 8
Поріжте дрібно цибулю.
чуваська хупла - фото крок 9
Поріжте картоплю дрібними кубиками, приправити сіллю, поперчіть.
чуваська хупла - фото крок 10
Перемішайте начинку.
чуваська хупла - фото крок 11
Змастіть форму рослинним маслом.
чуваська хупла - фото крок 12
Тісто збільшилася в обсязі в 2 рази.
чуваська хупла - фото крок 13
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, розділіть на три нерівні частини.
чуваська хупла - фото крок 14
Викладіть перший шар тіста в форму.
чуваська хупла - фото крок 15
Викладіть начинку, краї тіста повинні бути вище начинки.
чуваська хупла - фото крок 16
Розкачайте середній шар тіста в гурток.
чуваська хупла - фото крок 17
Викладіть гурток тесту поверх начинки.
чуваська хупла - фото крок 18
Щільно защипніть краю тесту, в центрі зробіть отвір, закрийте його шматочком тесту, який треба змастити олією, через цей отвір можна буде перевіряти готовність начинки, підливати бульйон або воду в разі потреби.
чуваська хупла - фото крок 19
З маленького шматочка тіста виріжте прикраси.
чуваська хупла - фото крок 20
Викладіть прикраси поверх пирога.
чуваська хупла - фото крок 21
Змастіть зверху пиріг сумішшю яєчного жовтка зі столовою ложкою молока, можна змастити просто молоком або рослинним маслом. Надішліть випікатися пиріг в духовку при температурі 180 градусів на 1 час 15 хвилин. Перевіряйте готовність начинки через отвір в пирозі. Якщо скоринка підгоратиме, можна прикрити її фольгою або пергаментом.
чуваська хупла - фото крок 22
Готовий пиріг вийміть з духовки.
чуваська хупла - фото крок 23
Вийміть пиріг з форми, можна пропрацювати краю лопаткою або шпателем.
чуваська хупла - фото крок 24
Викладіть пиріг на блюдо.
чуваська хупла - фото крок 25
Можна різати пиріг звичайним чином на порційні шматочки, а можна підрізати корочку.
чуваська хупла - фото крок 26
І подавати окремо начинку зі шматочком рум'яної скоринки. Смачного!