Суп-пюре сирний
(покроковий рецепт з фото)
Один з найсмачніших і простих у приготуванні рецептів гарячих перших страв - це сирний суп. Його із задоволенням з'їдять дорослі і діти. Розповідаю про те, як приготувати суп-пюре сирний.
Всі інгредієнти для супу-пюре подрібнюють в блендері вже після того, як вони проварилися разом. Такий суп подають з тертим сиром, покладеним в тарілки зверху, і грінками. Суп до столу подають обов'язково гарячим. Якщо готуєте на потім, то просто розігрійте його перед подачею.
- Чеддер - 300 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Селера - 1, 5 штуки (стебло)
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Овочевий бульйон - 450 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
1
Очистіть і вимийте морква, цибуля, селера. Наріжте овочі невеликими шматочками.
2
У каструлю викладіть вершкове масло, розтопіть і додайте подрібнені овочі. Обсмажуйте до м'якості і весь час перемішуйте.
3
Додайте в каструлю борошно, перемішайте і готуйте кілька хвилин, потім влийте овочевий бульйон, вершки. Варіть 10 хвилин на середньому вогні.
4
Приберіть каструлю з вогню і додайте подрібнений на крупній тертці сир, гарненько перемішайте, щоб він розплавився.
5
Занурювальним блендером подрібніть овочі до стану пюре, поверніть на вогонь на 1-2 хвилини, потім додайте до смаку сіль, перець і вимкніть вогонь.
6
Подавайте суп з грінками і тертим сиром. Смачного!