Сирний суп-пюре з картоплею і цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю супи-пюре! Не треба думати про нарізку овочів, не треба переживати про зовнішній вигляд. Просто склав в каструлю, сварил, пробив блендером - і відмінний результат! Добавка сиру відмінно допомагає нагодувати овочами маленького нехочуху.
Беріть м'який плавлений сир - в ванночках або баночках, але не в пачках. Такий сир краще розчиняється. До картопляного супу з цвітною капустою чудово підходять майоран і мускатний горіх, неодмінно додайте по щіпці!
- Картопля - 3-4 штук (середнього розміру)
- Кольорова капуста - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир плавлений - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Майоран - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
Овочі очистіть і наріжте крупно.
Закип'ятіть воду, опустіть картопля. Після закипання зніміть піну і варіть 5 хвилин, потім опустіть цибулю і капусту. Варіть до готовності овочів. Додати сіль, поперчіть, додайте прянощі. Викладіть плавлений сир і перемішайте до розчинення.
Зніміть з вогню і пробийте суп блендером до однорідності.
Розлийте по тарілках, посипте зеленою цибулею і подавайте гарячим з сирними грінками.