Суп харчо з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Любіть суп харчо? Як правило, він готується з яловичини. Але давайте приготуємо харчо з куркою. Виходить він дуже смачним, ароматним і пряним. А готувати за часом набагато менше, ніж класичний.
Як приготувати суп харчо з куркою, дивіться в цьому покроковому рецепті. Серед плюсів такого супчика можна назвати простоту приготування, насичений смак і апетитний вигляд. Крім того, суп дуже ситний, що точно оцінять чоловіки.
- Курка - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Грецькі горіхи - 1/2 склянки
- Помідор - 1 штука
- Кислі сливи - 5-6 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1/2 пучка (петрушка, кріп, Braai)
- Вершкове масло - 25 грам
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Сухий базилік - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Ставимо варити курку і замочуємо рис. Коли курка буде готова, дістаємо її з бульйону і відправляємо в каструлю рис.
Болгарський перець, помідори і сливи нарізаємо невеликими шматочками і тушкуємо на маленькому вогні на вершковому маслі.
Тим часом перетираємо горіхи в крихту за допомогою ступки або качалки.
Коли суміш з сковороди охолоне, протираємо її через сито. Потім додаємо всі спеції, горіхи і томатну пасту. Добре перемішуємо.
На розігрітій сковороді з рослинним маслом пасеруємо спочатку дрібно нарізану цибулю до прозорості, а потім терту моркву. Додаємо соус і тушкуємо ще кілька хвилин.
Курка вже охолола, можна відокремити м'ясо від кісток.
У бульйон з рисом додаємо м'ясо, овочі з соусом і варимо все ще хвилин 10. Потім додаємо сіль за смаком, лавровий лист і подрібнений часник.
Дайте пару хвилин супу харчо настоятися і розливайте по тарілках. Зверху посипаємо дрібно нарізаною зеленню.