Суп гороховий з копченою ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Суп гороховий з копченою ковбасою - чудовий креязикай суп. Вариться він трохи більше години. Правда, горох попередньо треба замочити. Перед вами - простий рецепт горохового супу з копченою ковбасою.
Як приготувати суп гороховий з копченою ковбасою?
1. Промийте горох і замочіть в холодній воді на 4-5 годин.
2. По закінченню 4-5 годин у велику каструлю налийте 2, 5 літрів води, додайте в неї горох і варіть на середньому, середньо-повільному вогні протягом години. Горох повинен розваритися.
3. Поки горох вариться, почистіть і промийте картопля, морква. Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Лук почистіть і наріжте невеликими кубиками. Ковбасу наріжте кубиками або смужками.
4. До развареному гороху додайте нарізану картоплю. Варіть протягом 5 хвилин.
5. Потім в каструлю додайте ковбасу. Варіть ще хвилин 12-15, поки картопля не буде готовий.
6. На рослинному маслі, поки вариться ковбаса з картоплею, обсмажте до м'якості цибулю і моркву.
7. У гороховий суп додайте пасеровані овочі, лавровий лист, сіль. Якщо використовуєте сушену зелень, то додавайте на цьому етапі, якщо свіжу - то перед подачею.
8. Варіть гороховий суп з копченою ковбасою ще 8-10 хвилин.
Смачного!
- Горох - 1 Склянка
- Ковбаса копчена - 300 грам
- Картопля - 3 штуки (середньої величини)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Зелень сушена чи свіжа - За смаком (петрушка, кріп)
1. Промийте горох і замочіть в холодній воді на 4-5 годин.
2. По закінченню 4-5 годин у велику каструлю налийте 2, 5 літрів води, додайте в неї горох і варіть на середньому, середньо-повільному вогні протягом години. Горох повинен розваритися.
3. Поки горох вариться, почистіть і промийте картопля, морква. Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Лук почистіть і наріжте невеликими кубиками. Ковбасу наріжте кубиками або смужками.
4. До развареному гороху додайте нарізану картоплю. Варіть протягом 5 хвилин.
5. Потім в каструлю додайте ковбасу. Варіть ще хвилин 12-15, поки картопля не буде готовий.
6. На рослинному маслі, поки вариться ковбаса з картоплею, обсмажте до м'якості цибулю і моркву.
7. У гороховий суп додайте пасеровані овочі, лавровий лист, сіль. Якщо використовуєте сушену зелень, то додавайте на цьому етапі, якщо свіжу - то перед подачею.
8. Варіть гороховий суп з копченою ковбасою ще 8-10 хвилин.
Смачного!