Суничне пюре
(покроковий рецепт з фото)
Як зберегти смак і аромат літа, яке не хочеться так надовго відпускати? Все дуже просто! Давайте приготуємо суничне пюре, яке нагадає вам про теплих днями холодною зимою.
Суничне пюре саме по собі дуже смачне і його можна їсти ложкою прямо з банки, але тільки після того як воно трохи зігріється і не буде сильно холодним.
- Суниця - 1 кілограм
- Вода дистильована - 500 мілілітрів
- Лимонний концентрований сік - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 кілограм
Беремо стиглу соковиту суницю, перебираємо її, видаляємо пошкоджені ягоди, кладемо її в друшляк і ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Мийте ягоди добре, щоб в них не було шматочків землі і крупинок піску.
Потім ножем зрізаємо з кожної ягідки плодоніжки або як ще кажуть хвостик, викладаємо ягоди в чашу блендера.
Збиваємо їх на найвищій швидкості протягом 10 хвилин до кашоподібної піни.
Потім беремо чисте сито і викладаємо в нього за допомогою чистої столової ложки перемелені ягоди. Протираємо через нього всю суничну кашку прямо в чисту глибоку миску.
На плиту, включену на сильний вогонь, ставим сотейник, nalivaem його 2 склянки чистої дистильованої води і всипаємо 1 кілограм цукру. Коли вода з цукром закиплять, включаємо повільний вогонь і варимо сироп до повного розчинення цукру протягом 15-20 хвилин, інтенсивно перемішуючи його дерев'яною лопаткою, для того щоб він не підгорів і суничне пюре не пропахло запахом підгоріле цукру. Готовий сироп знімаємо з плити за допомогою рушники і даємо охолонути до 35 градусів можна і менше, наприклад, до кімнатної температури.
У миску з суничної кашкою вливаємо тонкою цівкою остиглий цукровий сироп, одночасно перемішуючи інгредієнти дерев'яною лопаткою. Потім беремо концентрований лимонний сік, який можна спокійно придбати в будь-якому магазині, і додаємо його в миску з сиропом і суницею за допомогою мірної ложечки. Не додавайте багато лимонного соку, ви можете перекисло суницю, 50 мілілітрів буде цілком достатньо.
Поки вариться пюре, можна простерилізувати банки і кришки. Коли пюре охолоне, його можна розкладати по банках.