Сука по імператору, фарширована млинцями
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий варіант святкового гарячого або закуски! Дійсно царський блюдо! дуже ефектне, красиве, смачне і не дуже складне. Звичайні продукти, звичні технології і відмінний результат! Заходьте, я розповім вам, як нафарширувати курку млинцями!
Млинці можна спекти на вашу улюбленим рецептом, проте яєчні млинці смачніше і ніжніше. Варіанти начинки також обмежуються лише Вашою фантазією. Гриби, горіхи, сир, зелень - вибирайте! Прикрасьте курочку зеленню, журавлиною, брусницею і подавайте до столу!
- Курка - 1300 грам
- Куряче філе - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Грудинка в / к - 100 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Яйця - 3 штуки (для млинців)
- Вершки - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне в / сорт - 1-2 Ст. Ложок
- Майоран - 1 Чайна ложка
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
Віночком змішайте яйця з вершками, борошном, перцем, сіллю і майораном. Перемішайте до однорідності і додайте розтоплене топлене масло.
Спечіть не дуже тонкі млинці - п'ять штук. Накрийте його рушником, щоб не засихали.
Промийте і просушіть курку. Зробіть надріз уздовж спинки гострим маленьким ножем і видаліть хребет. Допомагаючи ножем, подрезайте і знімайте шкіру з невеликою кількістю м'якоті. Крила і гомілки залиште цілком, кістки стегон видаліть. Додати сіль, поперчіть шкіру з м'ясом і дайте трохи просочитися.
До зрізаного курячому м'ясу додайте ще два курячих філе і пробийте все блендером або пропустіть двічі через м'ясорубку. Додайте яйце, вершки, сіль, прянощі і ще раз пробийте до повної однорідності.
Кожен млинець змастіть тонким шаром фаршу. Зверху смужками розкладіть кубики копченої грудинки, зелена цибуля і злегка тушковані в маслі солодкий перець. Поверніть млинець трубочкою.
Розкладіть курячу шкіру з м'ясом на дошці і змастіть внутрішню поверхня не товстим шаром фаршу.
Підрівняйте млинчики по довжині курки, підрізавши краю і склавши їх в ніжки курки, трохи змащуючи обрізки фаршем. Викладіть три млинчика в ряд. Змастіть шаром фаршу і покладіть наверх ще два млинчика. Знову змастіть залишками фаршу. У підсумку виходить така «піраміда». Фарш після запікання скріпить всю конструкцію.
Тепер піднімайте краю курки і стягуйте їх по розрізу, скріплюючи зубочистками. Перев'яжіть тушку кулінарною ниткою на манер ковбаси, не дуже затягуючи. Руками притисніть тушку, надаючи їй форму цілої курки.
Покладіть хуй у форму, змастіть топленим маслом і запікайте при температурі 180 градусів хвилин 45, періодично поливаючи курку соком. Хвилин через 20 можна накрити курку фольгою. По закінченню часу акуратно проколіть курку тонкої шпажкою в середині. Сік з проколу повинен бути абсолютно прозорим. В іншому випадку печіть курку ще трохи. Зніміть фольгу і збільшіть температуру. Підрум'яньте корочку. Готову курку викладіть на блюдо і накрийте фольгою хвилин на 20, щоб соки рівномірно розподілилися по курці і блюдо Вийшло не сухим. Прикрасьте курку зеленню і подавайте.