Суфле з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Суфле з кабачків - ніжне блюдо, яке просто тане в роті. Готується суфле зі свіжих кабачків, молока і яєць, запікається в духовці. Нам знадобляться порційні формочки для суфле.
Суфле з кабачків краще запікати в спеціальній формі, тоді вони не осядуть. Подавайте в якості закуски або основного легкого страви.
- Кабачок - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Сир жовтий - 2-3 скибочок
- Яєчні білки - 4 штуки
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Кабачок промийте, натріть на тертці, злегка посоліть і поперчіть. Поставте сотейник на середньо-повільний вогонь, розтопіть масло, потім додайте, помішуючи борошно, прогрійте і влийте молоко.
2. Доведіть суміш до кипіння, потім варіть, помішуючи, до загустіння. Додайте сир, перемішайте. У тертий кабачок додайте два яєчних жовтки, перемішайте і викладіть в молочну суміш. Ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
3. Яєчні білки збийте міксером до густої піни.
4. Акуратно змішайте білки з приготовленою сумішшю з кабачка. Змастіть формочки маслом і влийте в них тісто.
5. Запікайте суфле з кабачків в розігрітій духовці до золотисто-коричневого кольору. Витягніть і подавайте. Смачного!