Рецепт Суфле з кабачків фото

Суфле з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Суфле
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Суфле з кабачків - ніжне блюдо, яке просто тане в роті. Готується суфле зі свіжих кабачків, молока і яєць, запікається в духовці. Нам знадобляться порційні формочки для суфле.

Опис приготування:

Суфле з кабачків краще запікати в спеціальній формі, тоді вони не осядуть. Подавайте в якості закуски або основного легкого страви.

  • Кабачок - 1 штука
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Сир жовтий - 2-3 скибочок
  • Яєчні білки - 4 штуки
  • Яєчні жовтки - 2 штуки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
суфле з кабачків - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Кабачок промийте, натріть на тертці, злегка посоліть і поперчіть. Поставте сотейник на середньо-повільний вогонь, розтопіть масло, потім додайте, помішуючи борошно, прогрійте і влийте молоко.
суфле з кабачків - фото крок 2
2. Доведіть суміш до кипіння, потім варіть, помішуючи, до загустіння. Додайте сир, перемішайте. У тертий кабачок додайте два яєчних жовтки, перемішайте і викладіть в молочну суміш. Ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
суфле з кабачків - фото крок 3
3. Яєчні білки збийте міксером до густої піни.
суфле з кабачків - фото крок 4
4. Акуратно змішайте білки з приготовленою сумішшю з кабачка. Змастіть формочки маслом і влийте в них тісто.
суфле з кабачків - фото крок 5
5. Запікайте суфле з кабачків в розігрітій духовці до золотисто-коричневого кольору. Витягніть і подавайте. Смачного!

Схожі рецепти