Рецепт Суфле з кабачків з грибним соусом фото

Суфле з кабачків з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Гарячі страви

Суфле дуже ніжне блюдо. Його частіше подають як закуску і майже завжди - гарячим. Весь фокус у пишності страви, яка пропадає, як тільки воно остигає.

Таке суфле можна доповнити, додавши в тісто для готове куряче м'ясо, можна також поекспериментувати з іншими видами м'яса (буженина, окіст). За смаком блюдо близько до Жульєна, але відрізняється способом приготування.

  • Кабачок - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Гриби - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Спеції - За смаком
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 1
Всі продукти в страві повинні бути кімнатної температури.
Відокремте яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до стійких піків зі скалкою солі.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 2
Жовтки змішуємо з щипотку солі. Збиваємо. До жовтків натираємо на крупній тертці кабачок. Перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 3
Введіть білки, замісіть тісто в однорідну масу. Якщо розмішувати білки в різні боки ложкою - вони опаде, і вдалого суфле вийде. Тому перемішуємо акуратно, не поспішаючи, строго в одну сторону.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 4
Форми для суфле потрібно змастити вершковим маслом.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 5
Розкладіть в них суфле. Розігрійте духовку до 170 градусів. Візьміть глибоке деко. Встановіть формочки. Влийте в деко таку кількість води, щоб її рівень був до половини форми. Випікайте в духовці до готовності. Готується швидко. На поверхні суфле з'явиться легкий рум'янець, і саме суфле підніметься.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 6
Поки суфле запікається, наріжте півкільцями цибулю. Довільно наріжте гриби (печериці). Обсмажте цибулю, потім додайте гриби. Додати сіль, поперчіть. Додайте сметану. Влийте трохи води. Розмішайте. Перевірте, чи достатньо солі. Вимикайте.
суфле з кабачків з грибним соусом - фото крок 7
Готове суфле дістаємо з духовки. Ставимо на блюдечко. Суфле опадає дуже швидко. Полийте блюдо грибним соусом. Подавайте до столу відразу.
Дуже смачно!

Схожі рецепти