Суфле з кабачків з грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Суфле дуже ніжне блюдо. Його частіше подають як закуску і майже завжди - гарячим. Весь фокус у пишності страви, яка пропадає, як тільки воно остигає.
Таке суфле можна доповнити, додавши в тісто для готове куряче м'ясо, можна також поекспериментувати з іншими видами м'яса (буженина, окіст). За смаком блюдо близько до Жульєна, але відрізняється способом приготування.
- Кабачок - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гриби - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Всі продукти в страві повинні бути кімнатної температури.
Відокремте яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до стійких піків зі скалкою солі.
Відокремте яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо до стійких піків зі скалкою солі.
Жовтки змішуємо з щипотку солі. Збиваємо. До жовтків натираємо на крупній тертці кабачок. Перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
Введіть білки, замісіть тісто в однорідну масу. Якщо розмішувати білки в різні боки ложкою - вони опаде, і вдалого суфле вийде. Тому перемішуємо акуратно, не поспішаючи, строго в одну сторону.
Форми для суфле потрібно змастити вершковим маслом.
Розкладіть в них суфле. Розігрійте духовку до 170 градусів. Візьміть глибоке деко. Встановіть формочки. Влийте в деко таку кількість води, щоб її рівень був до половини форми. Випікайте в духовці до готовності. Готується швидко. На поверхні суфле з'явиться легкий рум'янець, і саме суфле підніметься.
Поки суфле запікається, наріжте півкільцями цибулю. Довільно наріжте гриби (печериці). Обсмажте цибулю, потім додайте гриби. Додати сіль, поперчіть. Додайте сметану. Влийте трохи води. Розмішайте. Перевірте, чи достатньо солі. Вимикайте.
Готове суфле дістаємо з духовки. Ставимо на блюдечко. Суфле опадає дуже швидко. Полийте блюдо грибним соусом. Подавайте до столу відразу.
Дуже смачно!
Дуже смачно!