Рецепт Суфле картопляне з сиром фото

Суфле картопляне з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Сир
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Суфле
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачний рецепт приготування картопляного суфле з сиром.

Опис приготування:

Очищаємо картоплю. Розрізаємо кожну картоплину на 3-4 частини, заливаємо киплячою підсоленою водою і варимо, прикривши кришкою, 15-20 хвилин. Час від часу перевіряємо виделкою картоплю на м'якість.

Коли картопля готовий, зливаємо воду, підсушують його на маленькому вогні. Потім розминаємо в пюре, додаючи сіль і перець за смаком.

Тепер займемося соусом бешамель. Для цього розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, всипаємо в нього борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хв. Поступово вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо на маленькому вогні 6-8 хв до загустіння. Потім всипаємо в соус тертий пармезан і додаємо сіль і перець за смаком. Ми залишаємо соус для охолодження

Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо в картопляне пюре жовтки, соус бешамель і гірчицю. Ретельно перемішуємо.

Збиваємо залишилися до стану густої піни, додаємо в пюре і знову ж ретельно перемішуємо. Пюре має стати ніжним і кремоподібним.

Розігріваємо духовку до 200 ° C. Змащуємо форму, в якій будемо запікати, вершковим маслом. Краще, щоб форма була з високими краями. Накладаємо пюре в форму і посипаємо зверху залишилися пармезаном. Запікаємо 30-35 хв., доти, поки не побачите, що суфле піднялося і, його скоринка придбала золотистий колір. Подавати блюдо до столу краще відразу, поки воно гаряче. Смачного!


  • Картопля - 700 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Пармезан - 100 грам
  • Гірчиця zernistaya - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Мука - 0.5 склянки
  • Сіль - - За смаком
Очищаємо картоплю. Розрізаємо кожну картоплину на 3-4 частини, заливаємо киплячою підсоленою водою і варимо, прикривши кришкою, 15-20 хвилин. Час від часу перевіряємо виделкою картоплю на м'якість.

Коли картопля готовий, зливаємо воду, підсушують його на маленькому вогні. Потім розминаємо в пюре, додаючи сіль і перець за смаком.

Тепер займемося соусом бешамель. Для цього розтоплюємо в сотейнику вершкове масло, всипаємо в нього борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хв. Поступово вливаємо молоко і, помішуючи, готуємо на маленькому вогні 6-8 хв до загустіння. Потім всипаємо в соус тертий пармезан і додаємо сіль і перець за смаком. Ми залишаємо соус для охолодження

Беремо яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо в картопляне пюре жовтки, соус бешамель і гірчицю. Ретельно перемішуємо.

Збиваємо залишилися до стану густої піни, додаємо в пюре і знову ж ретельно перемішуємо. Пюре має стати ніжним і кремоподібним.

Розігріваємо духовку до 200 ° C. Змащуємо форму, в якій будемо запікати, вершковим маслом. Краще, щоб форма була з високими краями. Накладаємо пюре в форму і посипаємо зверху залишилися пармезаном. Запікаємо 30-35 хв., доти, поки не побачите, що суфле піднялося і, його скоринка придбала золотистий колір. Подавати блюдо до столу краще відразу, поки воно гаряче. Смачного!

Схожі рецепти