Судак в сметані з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Судак- чудова промислова риба зі смачною білою м'якоттю і невеликою кількістю кісток. Можна його просто підсмажити або придумати блюдо складніше. Наприклад, запекти в сметані з картоплею.
Рибу треба їсти хоча б два рази на тиждень. І судак, мабуть, одне з кращих рішень. У ньому не багато кісток, смачна солодкувата м'якоть і трохи жиру. Пропоноване блюдо абсолютно дієтичне, тому підійде і для дитячого харчування. Готується судак в сметані з картоплею дуже просто і швидко. Пропоную в цьому переконатися.
- Судак - 1 кілограм
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Судака очистіть, попатраєте, видаліть голову і плавники. Потім помийте.
Наріжте рибу на шматочки.
Картопля очистіть, помийте і наріжте тонкими пластинами. Викладіть у форму для запікання. Додати сіль за смаком.
Цибулю очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть на картоплю.
На цибулю викладіть шматочки судака, приправити сіллю.
Змастіть рибу сметаною.
Накрийте форму фольгою і відправте в духовку, розігріту до 185-190 градусів. Запікайте 35-40 хвилин, потім фольгу зніміть і тримайте судака в духовці ще 7-10 хвилин, щоб він трохи підрум'яниться.
Судак з картоплею в сметані готовий. Смачного!