Судак з картоплею під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний судак ідеально поєднується з картоплею, а під сирним соусом виходить дивовижно смачним. Це просте, але смачне, ситне і швидке в приготуванні блюдо, рідні будуть в захваті від нього!
Страви з судака виходять дуже смачними і ніжними, та й готувати їх дуже просто. Сьогодні я розповім вам, як приготувати судака з картоплею під сирним соусом. Це просте, але в той же час дуже смачна страва, готується воно швидко. Риба виходить соковитою, а картопля - з легким ароматом судака і ніжним смаком соусу. Судак з картоплею під сирним соусом - відмінне блюдо для ситного сімейної вечері.
- Судакська файл - 1 кілограм
- Картопля - 3-4 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Твердий сир - 150 грам
- Крем - 150 мілілітрів
- Приправа для риби - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Вода - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам
- Кріп - 1/2 пучка
Філе судака необхідно промити і обсушити паперовими рушниками. Потім посипаємо його приправою для риби з двох сторін і нарізаємо на невеликі шматочки.
Чистим картофель, нарізаємо його невеликими брусочками.
Викладаємо картоплю в горщики, а зверху - шматочок вершкового масла.
Далі викладаємо дрібно нарізану цибулю.
І шматочки філе судака.
Потім - шар з тертої на крупній тертці морквини, далі додаємо сіль-перець і наливаємо воду.
Змішуємо тертий сир (на крупній або дрібній тертці) і сметану, а потім заливаємо цим соусом картопля з рибою.
Горщики накриваємо кришкою і відправляємо в холодну духовку. Включаємо духовку, виставляємо 180 градусів. І готуємо рибу приблизно 50 хвилин.
Для 10 хвилин до готовності знімаємо кришки з горщиків, щоб сирний соус підрум'янився. А перед подачею на стіл судак з картоплею посипаємо дрібно нарізаним кропом.