Судак під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Ніколи раніше мені не доводилося мати справу з судаком, але треба ж колись починати. Рецепт, як приготувати судака під соусом «Бешамель», я підглянув в одній передачі, тепер розповім і вам.
Як виявилося, таким способом можна приготувати будь-яку рибу, а овочі для «ковдри» можна використовувати будь-які (наприклад, сезонні або ж ті, що є в холодильнику. Лук-порей можна замінити звичайним цибулею, а замість перцю покладіть кабачок або морква. Подавати страву краще з картопляним пюре або відвареним рисом.
- Лук-пориста - 0, 5 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Філе судака - 0, 5 кілограма
- Сир твердий - 100 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Соус «Бешамель» - 500 мілілітрів
- Сіль і перець - За смаком
1. Лук-порей ретельно мою, потім нарізаю його півкільцями. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї оливкова олія, відправляю в неї цибулю.
2. Тим часом мою болгарські перці, розрізаю їх і очищаю від насіння, нарізаю тонкою соломкою і відправляю до цибулі.
3. Перемішую овочі, готую їх до м'якості, адже потім ще буду запікати їх в духовці.
4. Філе судака мою і витираю серветками, нарізаю великими шматками. На дно форми для випікання викладаю рибу, солю і перчу.
5. На кожен шматочок вкладаю "припущені" овочі, акуратно їх розподіляю.
6. Соус «Бешамель» у мене залишався від приготування іншої страви, тому просто розігріваю його і виливаю в форму прямо на рибу.
7. Сир подрібнюю на тертці, посипаю їм шматочки, розігріваю духовку.
8. Відправляю форму в духову шафу, запікаю рибу при температурі 200 градусів 25 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
9. Подаю судака з соусом «Бешамель» і картопляним пюре.