Суботні рецепт класичний
(покроковий рецепт з фото)
У холодну пору суботні відмінно допомагає зігрітися, а також володіє протизастудним властивістю. А в літню спеку холодний збитень пили для втамування спраги.
Подають медовий суботні з пряниками і інший випічкою. Зараз існує безліч рецептів приготування цього напою. А я хочу вам запропонувати дізнатися, як приготувати збитень за класичним рецептом. Спочатку додавався тільки чорний перець, а потім у міру появи різних спецій, стали додавати інші.
- Вода - 2 L
- Мед - 400 грам
- Чорний перець горошком - 8-14 штук (горошинок)
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Гвоздика - 5-6 штук
- Кардамон - 1/3 чайних ложки (мелений)
- Імбир - 1 частина(0, 5 см. Кореня)
- Аніс - 1/3 чайних ложки
1. Наші інгредієнти: мідь, вода і спеції. Кількість спецій беріть на свій смак. Я вказала співвідношення, яке полюбилося в моє сім'ї.
2. Воду і мед змішайте, поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння. При появі піни зніміть її. Додайте спеції, provara 15 хвилин.
3. Зніміть тепер з вогню і процідіть.
4. Взимку суботні подавайте гарячим, а влітку - холодним. Насолоджуйтесь!