Стіжки з курячим фаршем на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Чому такі котлети називають стіжками? Таке свою назву вони отримали, оскільки в дослівному перекладі це означає "гірка" . Тобто фарш, приготований гіркою. У ролі гірки виступає начинка.
Ці стіжки з курячим фаршем на швидку руку дуже люблять в нашій родині. Курячий фарш можна брати готовий, а можна приготувати самим, це робиться дуже швидко. Я брала вже готовий фарш (він може бути будь-яким). Гіркою ми посипаємо сир, картопля, обсмажені гриби з цибулею і вершкове масло. Потім стіжки запікаються в духовці 30 хвилин і подаються до столу.
- Фарш - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Гриби - 100 грам
- Цибуля - 1 штук
- Картопля - 1 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Вершкове масло - 30 грам
1. Мінімум доступних інгредієнтів - і на вашому столі чудова альтернатива зрази і котлет. Фарш для цієї страви я брала вже готовий.
2. Додаємо в готовий фарш сіль і спеції, гарненько "вибиваємо" його (тривалий заміс руками). В кінці вводимо яйце і перемішуємо все до однорідного стану.
3. Окремо обсмажуємо цибулю і гриби (будь-які за смаком, але краще брати печериці, вони швидко готуються).
4. На підготовлений заздалегідь деко викладаємо битки (формуємо в руках котлети, після чого робимо їх небагато приплющеними). Першим шаром викладаємо готові гриби.
5. Потім - натертий дрібно картопля, вершкове масло і сир.
6. Відправляємо запікатися в духовку на півгодини при температурі 180 градусів. Готові стіжки з курячим фаршем на швидку руку подаються в гарячому вигляді разом з будь-яким гарніром.