Картопляні стіжки
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні стіжки - невеликі запіканки з картоплі і окосту, покриті пікантним вершково-сметанним соусом. Дуже смачно і оригінально. До того ж, подача у страви порційна!
Замість шинки цілком можна використовувати бекон або ковбасу. А якщо ви не вживаєте напівфабрикати, то це можуть бути шматочки курки або м'яса.
- Картопля - 400 грам
- Окіст копчений - 120 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Фета - 30 грам
- Часник сушений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Куряче яйце - 2 штуки (заливка)
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка (заливка)
- Крем - 2 Ст. Ложки (заливка)
- Пластівці пшеничні - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
1. Картопля почистіть і наріжте кружальцями.
2. Відваріть до напівготовності, воду злийте.
3. Додайте до картоплі розтоплене масло, часник і бринзу. Перемішайте.
4. Окіст наріжте тонкими скибочками.
5. Форми для кексів посипте пластівцями.
4. Потім викладіть кілька гуртків картоплі.
5. Потім окіст.
6. Викладіть залишився картопля.
7. Змішайте всі для заливки.
8. Залийте картопля в формочках. Посипте пластівцями.
9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Смачного!