Стіжки з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам незвичайний варіант, як приготувати стіжки з фаршу в домашніх умовах. Блюдо підійде навіть на святковий стіл! Цікаве ситне блюдо подобається всім, головне - виберіть начинки.
Начинку для цієї страви можна вибрати будь-яку. Стіжки також роблять в різних формах. Я вирішила зробити їх плоскими і відкритими. Нерідко стіжки з фаршу готують конусоподібної форми з різною начинкою, заливають соусом і посипають сиром. Запікаються вони не більше 20 хвилин.
- Фарш - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Майонез - 150 грам
- Спеції - За смаком
- Суха гірчиця - 1 Чайна ложка
1. Готуємо основні продукти. Фарш можна взяти вже готовий. На цей раз я вирішила взяти свинячо-яловичий.
2. Розбиваємо яйця в ємність, додаємо трохи майонезу і спецій.
3. Додаємо гірчицю, добре збиваємо. Маса повинна вийти густуватої.
3. Формуємо з фаршу плоскі котлетки, трохи придавлюємо середину (для начинки). Тим часом шаткуємо цибулю і натираємо сир.
4. В середину викладаємо цибулю і сир (можна додати нарізане варене яйце або картопля, помідори, гриби), промазуємо яєчним соусом, засипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
5. Запікаємо не більше 20 хвилин і подаємо в гарячому вигляді! Можна прикрасити зеленню.