Стейк тріски в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне і соковите блюдо з однією з найпопулярніших риб. Цілком доступне за ціною і за витратами часу і сил. Вам сподобається!
Тріска дуже популярна риба. Вона не така дорога, як червона, але і з неї можна приготувати смачну страву, яке не в кожному ресторані вам подадуть. Рецепт стейка тріски в духовці, з яким я вас хочу познайомити, зовсім нескладний. Інгредієнти цілком доступні за ціною. Але блюдо у вас вийде - пальчики оближеш! Готується тріска швидко, м'ясо виходить ніжним і ароматним. Таке блюдо не гріх приготувати і на святковий стіл. Я впевнений: всі гості будуть в захваті. Розповідаю, як зробити стейк тріски в духовці.
- Стейк тріски - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Приправа для риби - 0, 5 чайних ложки (без солі)
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Черствий білий хліб - 1 скибочку (або сухарі - 1 столова ложка, можна використовувати готові сухарики для пива)
Стейки моєму, підсушують за допомогою паперових рушників. Змішуємо спеції: сіль, перець і приправу для риби. Якщо у вас немає готової приправи, просто змішайте ароматні трави. Це може бути чебрець, розмарин, лимонна цедра, кріп. Посипаємо рибу сумішшю спецій і скроплюємо лимонним соком.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
На рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю до розм'якшення.
Лимон нарізаємо тонкими кружечками, які потім ділимо ще на 4 частини.
Додаємо до цибулі на сковороду лимон, вино, мідь і kurkumu. Тушкуємо хвилини 3-4 на маленькому вогні.
Форму, в якій будемо запікати рибу, змащуємо маслом. Викладаємо в неї стейки, зверху розподіляємо підготовлений лук. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Сир натираємо на крупній тертці.
Подрібнюємо сухий білий хліб. Дістаємо з духовки стейки тріски, посипаємо зверху сиром, змішаним з подрібненими сухарями. Запікаємо в духовці при тій же температурі ще 10 хвилин.