Рецепт Стейк тріски в духовці фото

Стейк тріски в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Ароматне і соковите блюдо з однією з найпопулярніших риб. Цілком доступне за ціною і за витратами часу і сил. Вам сподобається!

Опис приготування:

Тріска дуже популярна риба. Вона не така дорога, як червона, але і з неї можна приготувати смачну страву, яке не в кожному ресторані вам подадуть. Рецепт стейка тріски в духовці, з яким я вас хочу познайомити, зовсім нескладний. Інгредієнти цілком доступні за ціною. Але блюдо у вас вийде - пальчики оближеш! Готується тріска швидко, м'ясо виходить ніжним і ароматним. Таке блюдо не гріх приготувати і на святковий стіл. Я впевнений: всі гості будуть в захваті. Розповідаю, як зробити стейк тріски в духовці.

  • Стейк тріски - 4 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Приправа для риби - 0, 5 чайних ложки (без солі)
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Черствий білий хліб - 1 скибочку (або сухарі - 1 столова ложка, можна використовувати готові сухарики для пива)
стейк тріски в духовці - фото крок 1
Стейки моєму, підсушують за допомогою паперових рушників. Змішуємо спеції: сіль, перець і приправу для риби. Якщо у вас немає готової приправи, просто змішайте ароматні трави. Це може бути чебрець, розмарин, лимонна цедра, кріп. Посипаємо рибу сумішшю спецій і скроплюємо лимонним соком.
стейк тріски в духовці - фото крок 2
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
стейк тріски в духовці - фото крок 3
На рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю до розм'якшення.
стейк тріски в духовці - фото крок 4
Лимон нарізаємо тонкими кружечками, які потім ділимо ще на 4 частини.
стейк тріски в духовці - фото крок 5
Додаємо до цибулі на сковороду лимон, вино, мідь і kurkumu. Тушкуємо хвилини 3-4 на маленькому вогні.
стейк тріски в духовці - фото крок 6
Форму, в якій будемо запікати рибу, змащуємо маслом. Викладаємо в неї стейки, зверху розподіляємо підготовлений лук. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
стейк тріски в духовці - фото крок 7
Сир натираємо на крупній тертці.
стейк тріски в духовці - фото крок 8
Подрібнюємо сухий білий хліб. Дістаємо з духовки стейки тріски, посипаємо зверху сиром, змішаним з подрібненими сухарями. Запікаємо в духовці при тій же температурі ще 10 хвилин.

Схожі рецепти