Рецепт Стейк з тріски фото

Стейк з тріски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете приготувати дуже смачний і оригінальний стейк з тріски в домашніх умовах? Тоді запам'ятовуйте це дуже простий рецепт і повторіть його на власній кухні.

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами дуже цікавим варіантом, як приготувати стейк з тріски з смаженою цибулею і лимоном, хрусткими чіпсами і ніжною сирною скоринкою. Цей рецепт швидше фантазія на тему, так що ви можете використовувати і інші інгредієнти, які вам до душі. Прекрасно підійде помідор, солодкий або гострий перець, наприклад.

  • Стейк тріски - 4 штуки
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Біле сухе вино - 100 мілілітрів
  • Сир - 100 грам
  • Спеції - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 4 чайних ложки
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Чіпси - 20 грам (або панірувальні сухарі)
  • Сіль - 1 щіпка
стейк з тріски - фото крок 1
1. Перед вами весь набір інгредієнтів, які будуть потрібні, щоб повторити цей простий рецепт стейка з тріски.
стейк з тріски - фото крок 2
2. Рибку вимийте, обсушити трохи паперовим рушником. Побризкайте соком половини лимона, приправити сіллю, додайте улюблені спеції. Залиште приблизно на півгодинки.
стейк з тріски - фото крок 3
3. А тим часом очистіть цибулю і наріжте тонкими півкільцями або кільцями.
стейк з тріски - фото крок 4
4. Налийте на сковороду трохи олії, розігрійте і Відведіть туди цибулю.
стейк з тріски - фото крок 5
5. Поки обсмажується цибуля, другу половину лимона наріжте тоненькими шматочками. Видаліть насіння.
стейк з тріски - фото крок 6
6. Викладіть лимон на сковороду. Додайте щіпку солі, перцю, спеції (в даному випадку використовується куркума). Викладіть в сковороду мед і влийте вино. Залиште нудитися на повільному вогні.
стейк з тріски - фото крок 7
7. Жароміцних форму змажте маслом і викладіть рибку. Зверху акуратно розподіліть цибулю з лимоном. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 10-12.
стейк з тріски - фото крок 8
8. А тим часом можна покришити чіпси. Якщо стейк з тріски в домашніх умовах готується в тому числі для дітей, рекомендую замінити чіпси панірувальними сухарями.
стейк з тріски - фото крок 9
9. На середній терці натріть твердий сир.
стейк з тріски - фото крок 10
10. Дістаньте форму з духовки, присипте зверху рибку крихтою від чіпсів і сиром. Надішліть знову в духовку і запікайте до готовності (хвилин 10-20, в залежності від товщини шматочків).
Ось і весь секрет, як приготувати стейк з тріски. Смачного!

Схожі рецепти