Рецепт Стегна курки запечені фото

Стегна курки запечені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячі стегенця
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Це, напевно, одне з блюд, яке виручить вас завжди. Мене воно рятує, коли немає часу на приготування і справ вдома багато. Помив, здобрив спеціями, поставив в духовку - і через 40 хвилин забрав.

Давайте приготуємо смачне блюдо, де готується одночасно м'ясо і гарнір, при цьому господиня зовсім не втомиться, адже майже всі зробить духовка сама.

  • Картопля - 10 штук
  • Курячі стегна - 6 штук
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, спеції до курки - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
стегна курки запечені - фото крок 1
Курячі стегна потрібно вимити. Видаліть залозу, там, де хвостик у курочки був, видаліть залишки пір'я і великі шматки жиру. Обсушити. Складіть в миску.
стегна курки запечені - фото крок 2
До м'яса додайте спеції за смаком. Добре їх втирайте в шкіру курки. Влийте 3 ст. Ложки соєвого соусу. Перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин.
стегна курки запечені - фото крок 3
Поки м'ясо маринується, очистіть картопля. Наріжте його часточками. Вони повинні бути досить тонкими, в іншому випадку не встигнуть пропектися.
стегна курки запечені - фото крок 4
Картопля покладіть на деко. Посипте спеціями і сіллю. Перемішайте. Додайте трохи рослинного масла.
стегна курки запечені - фото крок 5
Зверху на картоплю покладіть стегенця (шкуркою вгору). Розігрійте духовку до 180-200 градусів. У гарячу духовку поставте стегна. Запікайте близько 40 хвилин.
стегна курки запечені - фото крок 6
Готовність всього страви слід перевіряти за ступенем готовності картоплі. При необхідності час запікання можна збільшити. Якщо ваша курка буде занадто активно зарумяніваться, накрийте деко з вмістом листом фольги. Це дозволить утримати пар всередині страви, за рахунок чого воно швидше проготовітся. Фольга не дасть курці підгоріти.

Схожі рецепти