Стегна курки запечені
(покроковий рецепт з фото)
Це, напевно, одне з блюд, яке виручить вас завжди. Мене воно рятує, коли немає часу на приготування і справ вдома багато. Помив, здобрив спеціями, поставив в духовку - і через 40 хвилин забрав.
Давайте приготуємо смачне блюдо, де готується одночасно м'ясо і гарнір, при цьому господиня зовсім не втомиться, адже майже всі зробить духовка сама.
- Картопля - 10 штук
- Курячі стегна - 6 штук
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції до курки - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
Курячі стегна потрібно вимити. Видаліть залозу, там, де хвостик у курочки був, видаліть залишки пір'я і великі шматки жиру. Обсушити. Складіть в миску.
До м'яса додайте спеції за смаком. Добре їх втирайте в шкіру курки. Влийте 3 ст. Ложки соєвого соусу. Перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин.
Поки м'ясо маринується, очистіть картопля. Наріжте його часточками. Вони повинні бути досить тонкими, в іншому випадку не встигнуть пропектися.
Картопля покладіть на деко. Посипте спеціями і сіллю. Перемішайте. Додайте трохи рослинного масла.
Зверху на картоплю покладіть стегенця (шкуркою вгору). Розігрійте духовку до 180-200 градусів. У гарячу духовку поставте стегна. Запікайте близько 40 хвилин.
Готовність всього страви слід перевіряти за ступенем готовності картоплі. При необхідності час запікання можна збільшити. Якщо ваша курка буде занадто активно зарумяніваться, накрийте деко з вмістом листом фольги. Це дозволить утримати пар всередині страви, за рахунок чого воно швидше проготовітся. Фольга не дасть курці підгоріти.