Стегна індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Індичка - смачне і дуже корисне дієтичне м'ясо. Я люблю червоне м'ясо цього птаха, воно більш соковите, тому часто запікаю стегна індички в духовці з шавлією і часником. Незвично і дуже смачно!
Сьогодні я розповім, як приготувати стегна індички в духовці, запечені з часником і шавлією. Вони виходять дуже ароматні й пряні. Це цікаве вишукану страву з простих інгредієнтів. Весь секрет у тому, що пасту з перемеленого зеленого шавлії, часнику і солі потрібно помістити під шкірку, так м'ясо просочиться смаками і ароматами трав, спецій і часнику. Гарніром до такої страви може бути рис, картопля або просто свіжі овочі.
- Стегно індички - 4 штуки
- Часник - 6-8 зубчиків
- Шавлія подрібнений - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
1
Стегна індички для цього рецепта потрібні з шкіркою, ні в якому разі не забирайте її. М'ясо промийте та висушіть паперовим рушником.
2
Шавлія промийте і складіть в блендер, додайте часник і перебити до пастоподібної консистенції.
3
На кожному стегні акуратно відокремте шкірку від м'яса, але не до кінця. Вкладіть під неї четверту частину пасти і розподіліть по всій поверхні стегенця. Так само поступите з іншими стегнами.
4
Складіть стегна в сковороду і обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки.
5
Коли стегна обсмажаться, покладіть їх вниз шкіркою, приправити сіллю, поперчіть і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
6
Дістаньте сковороду з духовки, переверніть стегна і поверніть в духовку ще на 30-40 хвилин, поки шкірка доброго не зготується.