Рецепт Старовинний хліб фото

Старовинний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно, Житнє борошно
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, 23 лютого
Випічка, Хліб

Хочете навчу вас, як приготувати старовинний хліб? процес тривалий, багатоетапний, але результатом ви напевно будете задоволені. З фотографіями повторити рецепт буде досить легко. Запам'ятовуйте!

Відразу хочу сказати, що для такого хліба нам знадобиться домашній житній квас, на якому буде робитися опара. На його приготування піде близько 2-3 днів. Борошно найкраще брати цельнозерновую. Для аромату можете додати трохи кмину, наприклад. Якщо хочете спробувати справжній старовинний хліб, ласкаво просимо на кухню!

  • Житнє борошно - 1 кілограм
  • Вода - 2.5 L
  • Житня стартер - 1 Ст. Ложка
  • Отриманий квас - 800 мілілітрів (опара)
  • Житнє борошно цільнозерновий - 600 грам (опара)
  • Пшеничне борошно - 1.5 кілограма (приблизно)
  • Картопляне пюре - 200 грам
  • Вода - 800 мілілітрів (приблизно)
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 40 грам
  • Кмин - За смаком
старовинний хліб - фото крок 1
1. Борошно з'єднайте з водою, викладіть у жароміцних посуд і поставте в холодну духовку. Томіть при температурі 60-65 градусів близько 1.5-2 годин.
старовинний хліб - фото крок 2
2. Отриману масу з'єднайте з закваскою і водою (приблизно в два рази більше основи). Перемішайте і залиште на ніч при температурі близько 30 градусів.
старовинний хліб - фото крок 3
3. Акуратно перелийте квас в баночку і залиште в теплі ще на добу.
старовинний хліб - фото крок 4
4. Для приготування опари залийте квас в борошно, перемішайте і залиште годинки на 4 в теплому місці.
старовинний хліб - фото крок 5
5. Відваріть картоплю, розімніть його в пюре.
старовинний хліб - фото крок 6
6. Додайте в опару пюре, сіль, цукор, кмин, воду, борошно. Замісити тісто, залиште в теплі (32-34 ступеня) з 1.5-2 годину.
старовинний хліб - фото крок 7
7. З отриманої кількості тіста вийде 4 великих хліба. Сформуйте їх, викладіть у форму або просто на деко і залиште на расстойку на годинку.
старовинний хліб - фото крок 8
8. Вологими руками перед випічкою подформіруйте хліб і відправте в розігріту духовку (на максимум) з 15 хвилин. Після приберіть температуру до 200 градусів і тримайте ще близько 25 хвилин. Готовий хліб трохи збризніть водою і остудіть.

Схожі рецепти