Рецепт Старовинний хліб фото

Старовинний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно , Житнє борошно
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , 23 лютого
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Хочете навчу вас, як приготувати старовинний хліб? процес тривалий, багатоетапний, але результатом ви напевно будете задоволені. З фотографіями повторити рецепт буде досить легко. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Відразу хочу сказати, що для такого хліба нам знадобиться домашній житній квас, на якому буде робитися опара. На його приготування піде близько 2-3 днів. Борошно найкраще брати цельнозерновую. Для аромату можете додати трохи кмину, наприклад. Якщо хочете спробувати справжній старовинний хліб, ласкаво просимо на кухню!

  • Житнє борошно - 1 кілограм
  • Вода - 2.5 L
  • Житня стартер - 1 Ст. Ложка
  • Отриманий квас - 800 мілілітрів (опара)
  • Житнє борошно цільнозерновий - 600 грам (опара)
  • Пшеничне борошно - 1.5 кілограма (приблизно)
  • Картопляне пюре - 200 грам
  • Вода - 800 мілілітрів (приблизно)
  • Цукор - 100 грам
  • Сіль - 40 грам
  • Кмин - За смаком
старовинний хліб - фото крок 1
1. Борошно з'єднайте з водою, викладіть у жароміцних посуд і поставте в холодну духовку. Томіть при температурі 60-65 градусів близько 1.5-2 годин.
старовинний хліб - фото крок 2
2. Отриману масу з'єднайте з закваскою і водою (приблизно в два рази більше основи). Перемішайте і залиште на ніч при температурі близько 30 градусів.
старовинний хліб - фото крок 3
3. Акуратно перелийте квас в баночку і залиште в теплі ще на добу.
старовинний хліб - фото крок 4
4. Для приготування опари залийте квас в борошно, перемішайте і залиште годинки на 4 в теплому місці.
старовинний хліб - фото крок 5
5. Відваріть картоплю, розімніть його в пюре.
старовинний хліб - фото крок 6
6. Додайте в опару пюре, сіль, цукор, кмин, воду, борошно. Замісити тісто, залиште в теплі (32-34 ступеня) з 1.5-2 годину.
старовинний хліб - фото крок 7
7. З отриманої кількості тіста вийде 4 великих хліба. Сформуйте їх, викладіть у форму або просто на деко і залиште на расстойку на годинку.
старовинний хліб - фото крок 8
8. Вологими руками перед випічкою подформіруйте хліб і відправте в розігріту духовку (на максимум) з 15 хвилин. Після приберіть температуру до 200 градусів і тримайте ще близько 25 хвилин. Готовий хліб трохи збризніть водою і остудіть.

Схожі рецепти