Соус «тартар» зі сметани
(покроковий рецепт з фото)
Існує маса варіацій соусу "тартар" . Я розповім, як приготувати соус "тартар" зі сметани. Цей варіант соусу відмінно поєднується з м'ясом птиці і деякими видами риби. Також він хороший з овочами.
Якщо у вас є каперси, то їх можна ипользовать для цього соусу замість маслин. Однак маслини нітрохи не гірше підкреслюють ніжний смак "тартар" .
Дуже важливо вибрати хороші свіжі яйця, якісну оливкову олію і смачну сметану середньої жирності. Тоді соус вийде просто відмінним!
Якщо у вас є мелена паприка, то її теж можна додати в соус, тоді він придбає нежий рожевий відтінок.
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки (екстра класу)
- Огірок маринований - 1 штука
- Оливки - 5-6 штук
- Куряче яйце - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
Тепер в масу потрібно додати дві столові ложки оливкової олії. Туди ж відправте подрібнений часник. Краще пропустити його через чеснокодавку. Також покладіть гірчицю і перець за смаком.
Покладіть огірок і маслини в соус. Завершальний етап - це лимонний сік. Додайте його, все добре перемішайте. Тепер соус можна подавати до столу.