Рецепт Соус «тартар» зі сметани фото

Соус «тартар» зі сметани
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Молочні продукти , Яйця , Огірок
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Тартар соус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Існує маса варіацій соусу"Тартар" . Я розповім, як приготувати соус"Тартар" зі сметани. Цей варіант соусу відмінно поєднується з м'ясом птиці і деякими видами риби. Також він хороший з овочами.

Опис приготування:

Якщо у вас є каперси, то їх можна ипользовать для цього соусу замість маслин. Однак маслини нітрохи не гірше підкреслюють ніжний смак"Тартар" .

Дуже важливо вибрати хороші свіжі яйця, якісну оливкову олію і смачну сметану середньої жирності. Тоді соус вийде просто відмінним!

Якщо у вас є мелена паприка, то її теж можна додати в соус, тоді він придбає нежий рожевий відтінок.

  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки (екстра класу)
  • Огірок маринований - 1 штука
  • Оливки - 5-6 штук
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
& Quot; соус тартар
Відваріть одне яйце круто. Сире яйце розбийте, відокремте жовток від білка. Нам знадобиться тільки жовток. До нього відправте остиглий і подрібнений жовток відвареного яйця, перемішайте до однорідної маси. Додайте туди сметану і дрібку солі.
& Quot; соус тартар
Тепер в масу потрібно додати дві столові ложки оливкової олії. Туди ж відправте подрібнений часник. Краще пропустити його через чеснокодавку. Також покладіть гірчицю і перець за смаком.
& Quot; соус тартар
Солоний огірок потрібно постаратися нарізати досить дрібними шматочками, щоб вони були практично непомітними в соусі. Маслини також дрібно порубати. На розсуд ці інгредієнти можете натерти на тертці.
& Quot; соус тартар
Покладіть огірок і маслини в соус. Завершальний етап - це лимонний сік. Додайте його, все добре перемішайте. Тепер соус можна подавати до столу.

Схожі рецепти