Рецепт Соус «тартар» до риби фото

Соус «тартар» до риби
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Фрукти , Яйця , Огірок
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Тартар соус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Хочу показати, як прігоовіть соус"Тартар" до риби на основі оливкового масла і жовтка. Соус виходить дуже ніжним і не перебиває смак риби, а дуже гармонійно доповнює і її смак, і аромат.

Опис приготування:

У цей соус можна замість відвареного додавати і сирий жовток. Однак в цьому випадку потрібно бути впевненими в тому, що яйця свіжі і якісні.

За бажанням в соус можна додати і невеликий пучок кропу, він добре поєднується за смаком з рибою, а аромат страви стане ще приємніше завдяки кропу.

Якщо ви хочете додати до соусу гостру нотку, то покладіть туди трохи крупно змеленого чорного перцю.

  • Масло оливкове - 125 грам (або будь-яку рослинну)
  • Сік лимона - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Огірок маринований - 1 штука
  • Цибуля зелена - 1 пучок
& Quot; соус тартар
Поставте відварюватися яйце круто. Підготуйте зелень і маринований огірочок. Лук добре вимийте і висушіть, а потім дрібно поріжте. А маринований огірок теж подрібніть. Повинні вийти дійсно маленькі шматочки.
& Quot; соус тартар
Вичавіть сік з лимона. Тепер приготуйте блендер. У ємність, де будете готувати соус, влийте столову ложку соку, покладіть трохи солі, цукор, за бажанням додайте столовоую ложку сметани. Все збийте, а потім додайте половинку жовтка і знову збийте.
& Quot; соус тартар
В отриману масу починайте поступово вливати оливкова олія. В цей час продовжуйте збивати соус на найнижчій швидкості. За підсумком потрібно отримати не дуже щільну емульсію консистенції, схожою на майонез.
& Quot; соус тартар
В отриману масу додайте нарізаний огірочок і зелену цибулю. Добре все перемішайте і дайте соусу постояти мінімум годину. Потім перелийте його в гарний посуд і подавайте до рибних страв або закусок.

Схожі рецепти