Соус «тартар» до риби
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.
Хочу показати, як прігоовіть соус"Тартар" до риби на основі оливкового масла і жовтка. Соус виходить дуже ніжним і не перебиває смак риби, а дуже гармонійно доповнює і її смак, і аромат.
Опис приготування:
У цей соус можна замість відвареного додавати і сирий жовток. Однак в цьому випадку потрібно бути впевненими в тому, що яйця свіжі і якісні.
За бажанням в соус можна додати і невеликий пучок кропу, він добре поєднується за смаком з рибою, а аромат страви стане ще приємніше завдяки кропу.
Якщо ви хочете додати до соусу гостру нотку, то покладіть туди трохи крупно змеленого чорного перцю.
- Масло оливкове - 125 грам (або будь-яку рослинну)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Огірок маринований - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
Поставте відварюватися яйце круто. Підготуйте зелень і маринований огірочок. Лук добре вимийте і висушіть, а потім дрібно поріжте. А маринований огірок теж подрібніть. Повинні вийти дійсно маленькі шматочки.
Вичавіть сік з лимона. Тепер приготуйте блендер. У ємність, де будете готувати соус, влийте столову ложку соку, покладіть трохи солі, цукор, за бажанням додайте столовоую ложку сметани. Все збийте, а потім додайте половинку жовтка і знову збийте.
В отриману масу починайте поступово вливати оливкова олія. В цей час продовжуйте збивати соус на найнижчій швидкості. За підсумком потрібно отримати не дуже щільну емульсію консистенції, схожою на майонез.
В отриману масу додайте нарізаний огірочок і зелену цибулю. Добре все перемішайте і дайте соусу постояти мінімум годину. Потім перелийте його в гарний посуд і подавайте до рибних страв або закусок.