Рецепт Соус «Шампань» фото

Соус «Шампань»
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Напої, Соуси

Давайте поговоримо про те, як приготувати соус "шампань" . Це цікаве назва співзвучна з усім відомим, як правило, святковим напоєм - шампанським. І не випадково. Воно входить до складу соусу!

Щоб правильно приготувати соус "шампань", потрібно дотримуватися пропорції і стежити за тим, щоб соус був однорідним. Готується він на вогні, тому слід його весь час помішувати. Особливо в кінці, коли соус починає загусати.

  • Шампанське - 300 мілілітрів
  • Вершки - 800 мілілітрів
  • Помідор - 2 штуки
  • Імбир - 120 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Сіль - 100 грам
соус
Почнем з того, що розігріємо воду. Це потрібно для того, щоб ошпарити помідори. Тоді шкурка з них буде відходити легше. Взагалі в соус шампань помідори можна і не класти. Але у нас буде саме такий варіант.
соус
Отже, помідори прокипіла хвилину. Виймаємо їх з води. Знімаємо обережно з них шкірку гострим ножем. Відправляємо їх в блендер, робимо з них пюре. Сік зціджувати. Нам потрібна м'якоть.
соус
Тепер - головне. Виливаємо шампанське в каструльку, доводимо до кипіння. А поки будемо чекати, натрем імбир на дрібній тертці.
соус
До шампанського додаємо вершки. Насипаємо сіль і цукор. Туди ж кладемо м'якоть від помідорів і тертий імбир. Перемішуємо.
соус
Соус треба варити до загустіння, весь час помішуючи. Потім перекладаємо його в мисочку для соусів і подаємо із запеченою рибою, креветками або морськими гребінцями. Смачного!

Схожі рецепти