Соус «Шампань»
(покроковий рецепт з фото)
Давайте поговоримо про те, як приготувати соус "шампань" . Це цікаве назва співзвучна з усім відомим, як правило, святковим напоєм - шампанським. І не випадково. Воно входить до складу соусу!
Щоб правильно приготувати соус "шампань", потрібно дотримуватися пропорції і стежити за тим, щоб соус був однорідним. Готується він на вогні, тому слід його весь час помішувати. Особливо в кінці, коли соус починає загусати.
- Шампанське - 300 мілілітрів
- Вершки - 800 мілілітрів
- Помідор - 2 штуки
- Імбир - 120 грам
- Цукор - 10 грам
- Сіль - 100 грам
Почнем з того, що розігріємо воду. Це потрібно для того, щоб ошпарити помідори. Тоді шкурка з них буде відходити легше. Взагалі в соус шампань помідори можна і не класти. Але у нас буде саме такий варіант.
Отже, помідори прокипіла хвилину. Виймаємо їх з води. Знімаємо обережно з них шкірку гострим ножем. Відправляємо їх в блендер, робимо з них пюре. Сік зціджувати. Нам потрібна м'якоть.
Тепер - головне. Виливаємо шампанське в каструльку, доводимо до кипіння. А поки будемо чекати, натрем імбир на дрібній тертці.
До шампанського додаємо вершки. Насипаємо сіль і цукор. Туди ж кладемо м'якоть від помідорів і тертий імбир. Перемішуємо.
Соус треба варити до загустіння, весь час помішуючи. Потім перекладаємо його в мисочку для соусів і подаємо із запеченою рибою, креветками або морськими гребінцями. Смачного!