Сорбет з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Сорбет з чорниці - витончений і дуже смачний десерт. Його можна приготувати для особливого випадку. Колір сорбета виглядає благородно, а в поєднанні зі стружкою цедри лимона - просто краса!
Сорбет з чорниці можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід. Такий десерт - низькокалорійний. До того ж, дуже просто і швидко готується. Замість лимона можна використовувати лайм. Цей сорбет з чорниці ідеальний в спеку.
- Чорниця - 150-200 грам
- Гранатовий сік - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Лимон - 1 штука
1. У каструльці змішайте гранатовий сік і цукор. Поставте на повільний вогонь. Додайте в каструлю цедру одного лимона.
2. Видавіть в каструлю і лимонний сік.
3. Нагрівайте сік з цукром на повільному вогні, помішуючи, до розчинення цукру.
4. Промийте чорницю і виберіть листочки.
5. Прокрутіть чорницю в кухонному комбайні або блендері.
6. В окремій мисці або каструлі змішайте ягідну масу і сироп. Прохолодний.
7. Помістіть сорбет в морозилку або мороженицу.
8. Викладіть сорбет в креманки, прикрасьте свіжими ягодами чорниці і лимонною цедрою. Смачного!