Лимонний сорбет
(покроковий рецепт з фото)
Лимонний сорбет (іноді пишуть - лимонний сорбе) - це просто чудовий літній десерт. На зразок морозива, але набагато краще освіжає, набагато смачніше і легше в приготуванні. Рекомендую!
Сорбет - це вже сам по собі досить кисленький, але завдяки цьому чудово освіжаючий і вгаязикє спрагу в літню спеку десерт, а вже якщо це лимонний сорбет - то це взагалі туші світло Головне - досягти потрібного балансу кислотності, не вбивши лимонний смак цукром або чимось ще. Для приготування потрібно лише мати блендер і зовсім трохи часу - словом, не бачу причин, не приготувати лимонний сорбет для себе і своїх домашніх. Хай щастить!
- Лимон - 1 штука
- Банан - 3 штуки
- Сік лимонний - 600 мілілітрів
- Цукрова пудра - 300 грам
Лимон (прямо з шкіркою) і банани (очищені від шкірки) нарізаємо на дуже великі шматочки.
За допомогою блендера подрібнюємо фрукти, додавши до них цукрову пудру.
Додаємо лимонний сік і збиваємо до однорідності ще раз.
Отриману масу переливаємо в зручну підходящу ємність і ставимо в морозилку на 2 годину.
Потім ще 3 рази з інтервалом в 2 години дістаємо десерт з морозилки, перемішуємо ложкою і ставимо назад.
Лимонний сорбет готовий - подаємо, прикрасивши кубиками банана або цедрою лимона. Приємного!