Сопапіллас
(покроковий рецепт з фото)
Сопапіллас - це проста випічка родом з Південної Америки. Її ще називають "швидкий хліб" . Являє собою квадрати або трикутники тесту, які смажать у фритюрі. Спробуємо їх зробити разом!
Вироби зовсім не схожі на звичний нам хліб, та й на коржі теж. Швидше нагадують такі листкові булочки, але зовсім несолодкі. Подавайте їх з основним гарячою стравою, супом або з чаєм, намазав зверху джем. А поки прочитайте про те, як приготувати сопапіллас. Всього за 30 хвилин ви отримаєте гарячу домашню випічку.
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вода - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 300 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор білий - 1 Чайна ложка
- Сода - 2 чайних ложки
1. У глибокій мисці перемішайте борошно з содою, цукром і сіллю.
2. Потім влийте тепле молоко і воду.
3. Замішайте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Зробіть кулю.
4. Потім його розріжте на 4 рівних частини.
5. І кожну частину розкачайте, а потім розріжте ще на 6 частин.
6. Розігрійте фритюр з маслом або каструлю. Викладіть в неї шматочки тіста.
7. Обсмажте хліб з кожного боку по 3 хвилини. Для подачі до чаю можете посипати вироби цукром і корицею. Насолоджуйтесь!