Солянка «Легка»
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий і швидкий рецепт всім відомої солянки обов'язково вам стане в нагоді. Це дуже популярне перша страва. Дуже ароматне і ситне. Сотні господинь використовують саме цей рецепт солянки.
Щоб приготувати смачну солянку, вам знадобиться як можна більше різних м'ясних і ковбасних виробів. Це можуть бути сосиски, копченості або просто відварне м'ясо. Відмінно для солянки підійдуть мисливські ковбаски і копчені реберця. Щоб дізнатися, як приготувати солянку "легку", просто прочитайте цей рецепт.
- Морква - 2 штуки
- Цибулина велика - 1 штука
- Ковбаса - 200 грам
- Корейська, карбонад або яловича вирізка - 200 грам
- Огірки мариновані - За смаком
- Маслини - 10 штук
- Лимон - 1 штука
- Томатна паста - 150 грам
- Масло рослинне, перець, часник, зелень - За смаком
Насамперед вам необхідно приготувати засмажку. Для цього очистіть цибулю і моркву. Натріть моркву на тертці, цибулю наріжте кубиками.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть в неї підготовлені овочі, обсмажити цибулю і моркву на сильному вогні протягом хвилини, постійно все помішуючи.
Додайте до овочів томатну пасту, червоний перець і очищений подрібнений часник. Ретельно все перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні п'ять хвилин.
М'ясо і ковбасні вироби, які ви будете додавати в солянку, наріжте дрібними кубиками.
Відкрийте банку з огірками і вилийте з неї всю рідину в каструлю, в якій будете варити солянку.
Наріжте солоні огірочки невеликими шматочками, маслини - навпіл.
Викладіть в каструлю з розсолом нарізані огірки і маслини, додайте зажарку і м'ясо з ковбасою. Долийте води, скільки буде потрібно.
Доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і варіть його півгодини. За п'ять хвилин до готовності покладете в солянку тонкі скибочки лимона.